GENEL - 04 Nisan 2012 Çarşamba 16:46

TUNCELİ`DE KAPLICA HEYELAN NEDENİYLE TOPRAK ALTINDA KALDI

A
A
A
TUNCELİ`DE KAPLICA HEYELAN NEDENİYLE TOPRAK ALTINDA KALDI

Tunceli`nin Nazımiye ilçesine bağlı Aşağı Doluca köyünde bulunan kaplıca, heyelan nedeniyle 4 binasıyla birlikte toprak altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Aşağı Doluca köyünde bulunan kaplıca yaşanan toprak kayması nedeniyle 4 binasıyla birlikte toprak altında kaldı. Kaplıcanın işletmeciliğini yapan Ali Haydar Gül, heyelanın dün meydana geldiğini belirterek, "Milli Emlak`tan 3 yıllığına kaplıcayı kiralamıştık. Kira bedeliyle birlikte 100 bin liranın üzerinde yatırım yapmıştık. Yaşanan heyelan nedeniyle kaplıca 4 binasıyla tamamen toprak altında kaldı. Heyelanın ardından ilgili yerlere başvurularda bulunduk.
İlk inceleme yapıldı. Yıllık, 10 bin kadar insanın uğradığı kaplıcayı eski haline getirmek ve yeniden hizmete açmak şu an için mümkün görünmüyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Yeni ticaret merkezinde büyük buluşma Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi ile dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Malatya kayısısı için, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde Temmuz ayında başlayacak olan yeni sezona hazırlık yapılıyor. Malatya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yaklaşık bin üyenin bir araya geldiği buluşmaya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan eşlik etti. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, eski pazar yerinin artık yetersiz kalması nedeniyle yeni bir pazarın yapıldığını belirterek, "Yeni bir ticaret merkezi bir ihtiyaçtan doğmuştur. El birliği ile güçlü bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde kayısımızın ticaretini daha iyi nasıl yaparız. Üretici, tüccar, esnaf ve ihracatçının işlerini daha çok nasıl kolaylaştırırız konusunda istişarelerde bulunduk. Bütün amacımız ve gayemiz 6 Şubat depreminde büyük bir yıkım ve ciddi bir tramvaya maruz kalmış Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında kayısıyı bunun ekonomik olarak merkezine oturtup yoğun bir gayretle çalışmaktır” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise “Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi gerçekten çok güzel bir yer ortaya çok güzel bir eser çıkmış. Borsamız ve sizlerle birlikte buranın gelişmesi için elimizde geleni yapacağız" diye konuştu. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 1 Temmuz’da yeni sezona başlanılacak olan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nde incelemelerde bulundular.