GÜNDEM - 29 Mart 2025 Cumartesi 12:02

Bu ilçede evlenecek çiftlere 34 bin liralık destek verilecek

A
A
A
Bu ilçede evlenecek çiftlere 34 bin liralık destek verilecek

Tunceli’nin Çemişgezek İlçe Belediyesi ile Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında 2025 Aile Yılı kapsamında imzalanan protokolle, belediye tarafından bu yıl evlenecek olan çiftlere 34 bin liralık destekte bulunacak.


2025 Aile Yılı kapsamında Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde "Arılar Bal Yapıyor Gençler Yuva Yapıyor" Projesi protokolü imzalandı. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Okan ile Çemişgezek Belediye Başkanı İbrahim Enes Somyürek arasında imzalanan protokolle, ilçede evlenecek gençlere, net bir asgari ücret kadar ekonomik destek verilecek, belediyeye ait düğün salonları çiftlere ücretsiz tahsis edilecek ve nikah cüzdan masrafı belediye tarafından karşılanacak.


İlçede ikamet eden ve 2025 yılı içinde evlenecek olan çiftlere yönelik verilecek desteğe ilişkin konuşan Belediye Başkanı İbrahim Enes Somyürek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025 yılı Aile Yılı ilan edildi. Bu kapsamda Çemişgezek Belediyesi olarak bizler de genç çiftlerimize destek olalım istiyoruz. Bu minvalde "Arılar Bal Yapıyor, Bekarlar Yuva Yapıyor" adı altında projeyle genç çiftlerimize 34 bin liralık destekte bulunuyoruz. Bu destek kapsamında çiftlerimizin evlilik cüzdan ücretini belediye olarak biz karşılıyoruz. Belediyemize ait kapalı ve açık düğün salonunu ücretsiz tahsis ediyoruz ve her çiftimize bir asgari ücret evlilik desteğinde bulunuyoruz. Gençlerimizin aile bütçesine katkı sunmak amacıyla, geleceğe umutla bakması amacıyla, gençlerimizin evlenip yuva kurması, hayata motive olması amacıyla başlattığımız bu projenin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan diliyor, herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum" dedi.


Mert Çelik isimli ilçe sakini gençlerin evlilikten uzaklaştığı bu dönemde belediyenin projesinin çok mantıklı olduğunu ve desteklediklerini söylerken, Hüseyin Öztürk ise "Başkanımıza teşekkür ediyoruz gençleri evlenmeye teşvik ettiği için. Biz memnunuz. İnşallah gençlerimizi teşvik eder ve başarılı olur" diye konuştu.



Bu ilçede evlenecek çiftlere 34 bin liralık destek verilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum İGKADER Erzurum il temsilciliği kuruldu İstanbul Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği (İGKADER), Erzurum’da teşkilatlanarak Erzurum İl Temsilciliğini kurdu. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kooperatifleşmenin yaygınlaştırılması ve kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasını amaçlayan dernek, Erzurum’da aktif çalışmalar yürütmeye hazırlanıyor. İGKADER Erzurum İl Temsilciliği görevine Dr. Demet Say Kömeç atanırken, temsilcilik bünyesinde proje ve fon geliştirme, kurumsal ilişkiler, üyelik ve teşkilatlanma, medya ve iletişim, gençlik ve üniversite ilişkileri ile organizasyon ve etkinlik alanlarında sorumluluk birimleri oluşturuldu. İGKADER Erzurum İl Temsilciliği yönetim ve çalışma kadrosunda Zuhal İspirli, Işılay Çakır, Ebru Kılıç, Gamze İspirli, Mavi Yıldırım, Firzen Dadaş, Feda Atalay, Belkın Korkmaz, Eda Akçay, Nurcan Kuni, Çiğdem Ilıcalı, Ayşe Kavaz, Canan Uçar, Emine Külekci, Esra Kaplanoğlu, Suna Alim ve Merve Özeken yer aldı. Genel Başkan Nilgün Ege’den açıklama İGKADER Genel Başkanı Nilgün Ege, Erzurum İl Temsilciliğinin kurulmasına ilişkin yaptığı konuşmada kadın girişimciliğinin ülke kalkınmasındaki stratejik rolüne dikkat çekti. Ege, "Kadınların üretimde, istihdamda ve girişimcilikte daha güçlü yer alabilmesi için yerel teşkilatlanmayı önemsiyoruz. Erzurum İl Temsilciliğimizle birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nde kadın girişimcilerimize rehberlik edecek, projeler ve iş birlikleriyle destek sunacağız. Bu yapılanmanın Erzurum’a ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Dr. Demet Say Kömeç: Kadın girişimciliğini yerelden güçlendireceğiz İGKADER Erzurum İl Temsilcisi Dr. Demet Say Kömeç, yaptığı açıklamada Erzurum’da kadın girişimciliğini güçlendirmeyi temel hedef olarak belirlediklerini vurguladı. Dr. Say Kömeç, "İGKADER Erzurum İl Temsilciliği olarak önceliğimiz; kadınların ekonomik hayata aktif katılımını desteklemek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kadın emeğinin görünürlüğünü artırmaktır. Kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde sürdürülebilir projeler üreteceğiz" dedi. Kadınların bilgiye, finansal kaynaklara ve mentorluk süreçlerine erişimini artıracak çalışmalar yürüteceklerini belirten Dr. Say Kömeç, "Kadın girişimcilerimizin üretimden pazarlamaya, kooperatifleşmeden markalaşmaya kadar her aşamada yanında olacağız. Erzurum’daki kadın potansiyelini ortaya çıkararak hem yerel kalkınmaya hem de toplumsal refaha katkı sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. İGKADER Erzurum İl Temsilciliğinin, kentte kadın girişimciliğine ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sunması bekleniyor.