ÇEVRE - 23 Şubat 2024 Cuma 18:28

Tunceli depreme dirençli hale getiriliyor

A
A
A
Tunceli depreme dirençli hale getiriliyor

Tunceli’de depreme hazırlık çalışmaları çerçevesinde imar planları için önemli bir adım atıldı. Kentte Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun girişimleriyle jeolojik-jeoteknik mikro bölgeleme etüt çalışmalarına başlandı.


Deprem bilimcilerin sık sık uyarıda bulunduğu Tunceli’de depreme hazırlık çalışmaları çerçevesinde Nazımiye, Ovacık, Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar planına esas jeolojik-jeoteknik mikro bölgeleme etüt çalışmaları başladı. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun girişimleriyle yetkili firmalar tarafından saha çalışmalarına başlanırken, çalışmaların tamamlanmasıyla ilin imar planlarına altlık oluşturulacağı belirtildi.



Tunceli depreme dirençli hale getiriliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya’da karaya oturan gemideki 8 personel kurulan halat sistemiyle kurtarılıyor Sakarya’nın Karasu ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya oturan Kamerun bayraklı "NINOVA" isimli kuru yük gemisindeki 8 mürettebatı kurtarmak için kıyıdan gemiye roket aracılığıyla halat fırlatıldı. Gemiye ulaşan ekipler, kurulan hat vasıtasıyla personeli karaya çıkartacak. Edinilen bilgiye göre, saat 09.00 sıralarında Karasu açıklarında seyreden Kamerun uyruklu "NINOVA" isimli kuru yük gemisi, şiddetli rüzgar ve olumsuz hava şartları nedeniyle sürüklenmeye başladı. Kontrolden çıkan gemi, bir süre sonra sahile yakın bir noktada karaya oturdu. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, fırtına, dev dalgalar ve zaman zaman etkili olan yağış nedeniyle denizden gemiye yaklaşmanın riskli olması üzerine alternatif kurtarma planını devreye soktu. Ekipler tarafından karadan gemiye roket aracılığıyla halat fırlatıldı. Fırlatılan ipin gemiye başarılı şekilde ulaşmasının ardından deniz üzerinden kıyıya bağlanan tahliye hattı oluşturuldu. Gemide mahsur kalan ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen 8 personelin kurulan halat sistemiyle deniz üzerinden karaya alınacağı bildirildi. Toplam 83 metre uzunluğa ve 12 metre genişliğe sahip gemiyi ve personeli kurtarma çalışmaları, olumsuz hava şartları altında ekiplerin koordinasyonunda titizlikle sürdürülüyor.