YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 13:56

VALİ ÇAKACAK YEREL TELEVİZYON KANALINDA KENTİN SAHİP OLDUОU KAZANIMLARI ANLATTI

A
A
A
VALİ ÇAKACAK YEREL TELEVİZYON KANALINDA KENTİN SAHİP OLDUОU KAZANIMLARI ANLATTI

Vali Özdemir Çakacak Uşak`ta yerel yayın yapan ART`de canlı olarak yayınlanan ``Gündem`` programına konuk olarak katıldı. Programın yapımcısı Mesut keskin`in gündeme dair sorularını cevaplayan Vali Özdemir Çakacak, Uşak`ın göründüğünden daha büyük ve daha güçlü bir şehir olduğunu söyledi.
Uşak`ın güçlü bir sanayisi olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak ``Uşak sanayisinin geçmişten gelen güçlü bir sanayi alt yapısı var. Bu alt yapı üzerinde de güçlü bir sanayi sektörü yükselmektedir. İlimizde ağırlıklı olarak işletmeler aile işletmeleri şekilde. Genele bakıldığında aile işletmeleri küçük ölçekli olmasına rağmen Uşak`ta bu durum daha büyük ölçekli şirketler şeklidedir. Bu büyük işletmeler dünyanın yaşamış olduğu büyük ekonomik krizden en az etkilenen işletmeler olmuştur. Görüldüğü gibi güçlü Uşak ekonomisinde dezavantajmış gibi görünen şey bir anda avantaja dönüşmüştür`` dedi.
Uşak halkının eğitimli ve kültürlü insanlardan oluştuğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak ``Uşak halkının eğitime bakış açısı son derece olumlu. Türkiye genelinde okullaşma oranına baktığımızda, en yüksek okullaşma oranına sahip iller arasındayız. Uşak halkının eğitime bakış açısının ne kadar başarıya yansıdığını görüyoruz. Okullarımıza baktığımızda Türkiye çapında başarılar elde ediyorlar. Bundan dolayı çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte çıtayı daha yukarı çıkartmak durumundayız. Öğrenci, öğretmen ve velilerin işbirliği ile Uşak`ta eğitimde başarının en üst düzeyde olacağına inanıyorum. Ayrıca hayırseverlerimize eğitime verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür ediyorum`` dedi.
Programda ayrıca diğer yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Özdemir Çakacak ``Devletimiz bizi vatandaşa hizmet etmek için görevlendiriyor. Vatandaş odaklı, insan onuruna yakışır, insanı ön planda tutan bir hizmet anlayışı içersindeyiz. Vatandaşımızın memnuniyeti bizim için mutluluk vericidir. Tüm kurumlarımızla vatandaşımızın huzur ve mutluluğu için görev yapıyoruz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Durbay engelleri aşan gençlerle buluştu Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Tilkisüleymaniye Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alarak engelleri aşan gençlerle buluştu. Merkezde, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen Durbay, bundan sonraki yıllarda 10-16 Mayıs günlerinin ‘Engelleri Aşma Günü’ olarak kutlaması için çalışacağını ifade etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Tilkisüleymaniye Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı. 21 yaş üstü engelli bireylerin eğitim aldığı yaşam merkezindeki etkinliğe Başkan Gülşah Durbay’ın yanı sıra Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Okur, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Karaokay ve engelli aileleri katıldı. Başkan Durbay, katılımcılarla birlikte etkinlik öncesi SOGEP (Sosyal Geliişmeyii Destekleme Programı) kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle Şehzadeler Belediye’si tarafından yaptırılan merkezde öğrencilerin eğitim aldığı sınıfları inceledi. Durbay, burada öğrencilerle yakından ilgilenerek, yaptıkları etkinlikler hakkında sohbet etti. “10-16 Mayıs’ı Engelleri Aşma Günü olarak kutlamak istiyoruz” Merkezdeki öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan etkinliğe geçen Başkan Durbay, burada yaptığı konuşmada 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Günü’ne vurgu yaparak, “18 öğretmen ve 22 kayıtlı öğrencimizin bulunduğu merkezimizde korumalı işyerinin haricindeki tüm kurslar öğrencilerimize verilmektedir. Şehzadeler Belediyesi olarak her zaman engelli bireylerimizin, ailelerin ve derneklerin yanında ve destekçisiyiz. Amacımız birlikte el ele vererek engelleri ortadan kaldırmak. Bundan sonraki yıllarda engelliler günü değil, engelleri aşma günü olarak kutlamak istiyoruz. Bunu da el ele vererek, engelli bireylerimizi yaşama katarak sağlayacağımıza inanıyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin oluşturduğu müzik grubu protokol ve ailelere kısa bir konser verdi.
Ankara Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda milli platformlar ve sistemler öne çıkıyor Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda milli platformlar ve sistemler öne çıkıyor. Deniz Kuvvetleri ve bağlı komutanlıkların harekatı sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesi, karargâh personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi, Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurları arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amacıyla 7-18 Mayıs tarihleri arasında Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı gerçekleştiriliyor. Dost ve müttefik ülke temsilcilerinin katıldığı Seçkin Gözlemci Günü’nde yerli ve millî platformlar ve sistemler ön planda yer aldı. Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda kullanılan yerli ve milli ürünlere ilişkin değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Savunma Sanayii Başkanlığı olarak temel amacımız güvenlik güçlerimizin ihtiyacı olan sistemleri azamî oranda yerli ve millî imkanlarla sağlamaktır. Başkanlık olarak yürüttüğümüz tüm projelerimizde yerli ve milli imkân ile kabiliyetleri azami oranda kullanmaktayız. Mavi vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından düzenlenen Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı kapsamında yerli ve millî imkân ve kabiliyetler ile inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayiimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve millî ürün de yer almaktadır. Bu vesileyle tatbikatın tüm planlama ve icra safhalarında büyük bir özveriyle görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın kıymetli personeli ile savunma sanayiinde takip eden değil takip edilen, tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden ve bir üst aşamaya geçmemize vesile olan ülkemiz savunma sanayii ekosisteminde yer alan ana yüklenicilerimize, alt yüklenicilerimize ve KOBİ’lerimize üstün gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda yer alan savunma sanayii ürünleri şöyle: "Anka (TUSAŞ), Bayraktar TT2 (Baykar), ada sınıfı korvetler (STM), TCG Anadolu (Sedef Tersanesi), TCG İstanbul (STM), Vuran (BMC), Cobra-Iı (Otokar), Çaka Uzaktan Komutalı Kule (FNSS), Mam-L (Roketsan), Mam-T (Roketsan), Temren/Lumtas (Roketsan), Albatros-S (Aselsan), Marlin (Aselsan&Sefine Tersanesi), Aksungur SİHA (TUSAŞ), Mekanize Çıkarma Aracı (Sedef Tersanesi), Cirit (Roketsan) Pelikan Güdümlü Mermi Simülatörü (Meteksan Savunma), elektronik harp sistemleri (Aselsan), Zaha (FNSS), Atmaca (Roketsan), Advent Savaş Yönetim Sistemi (Havelsan)"