YEREL HABERLER - 27 Nisan 2017 Perşembe 11:15

Uşak’ta FETÖ’den 4 kişi gözaltına alınırken, 33 polis görevden uzaklaştırıldı

A
A
A
Uşak’ta FETÖ’den 4 kişi gözaltına alınırken, 33 polis görevden uzaklaştırıldı

Ankara merkezli 81 ilde FETÖ/PDY yönelik yapılan operasyon kapsamında Uşak’tan da 4 kişi gözaltına alındı.

Ankara merkezli 81 ilde FETÖ/PDY yönelik yapılan operasyon kapsamında Uşak’tan da 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 33 polis açığa alındı.


Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ’nün sözde mahrem yapılanmasına ilişkin olarak 81 ilde eş zamanlı olarak başlayan operasyon neticesinde Uşak’ta da çeşitli adreslere uygulama yapıldı. Operasyon kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.


Ayrıca dün gece geç saatlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 2’inci maddesi gereği Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden alındığı duyurulurken, Uşak’tan da 33 polisin açığa alındığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın ATM’de mahsur kalan yavru kedi hayvanseverleri korkuttu Bartın’da bir banka ATM’si içerisinde mahsur kalan yavru kedi için hayvanseverler, seferber oldu. Aşırı sıcaklar ve miyavlama sesinin kesilmesi nedeniyle yavru kedinin telef olduğunu düşünülürken, ATM kapısının açılması ile korku sevince dönüştü. Bartın’ın Yalı bölgesinde bulunan bir bankaya ait ATM’nin içerisinden gelen miyavlama sesi üzerine hayvanseverler hareke geçti. Polis, AFAD ve banka yetkililerini arayarak yardım isteyen vatandaşlar, bir süre sonra yavrunun sesinin kesilmesi üzerine korkulu anlar yaşadı. ATM içerisinde mahsur kalan kedinin yaşayıp yaşamadığını anlamaya çalışan vatandaşlar, içeriden ses gelmeyince etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle hayvanın telef olduğunu düşündü. Anne kedi ise bitkin haline rağmen saatlerce beklediği ATM’nin önünden hiç ayrılmadı. ATM’nin arka tarafında giden anne kedi adeta yavrusunun kurtarılması için vatandaşlardan yardım istedi. Dışarıda bulunan diğer yavru kedinin ise ATM’nin miyavlama sesinin geldiği kısımda saatlerce beklemesi dikkat çekti. Yavruyu bir an önce dışarı çıkarmak için çaba gösteren hayvanseverler, sosyal medya üzerinden yaptıkları yayınlarla da yetkililerden yardım istedi. Korku sevince dönüştü Banka güvenlik görevlilerin gelmesi ile ATM’nin kapısı açıldı. Yavru kedinin telef olduğunu düşünen hayvanseverlerin yaşadığı korku, yavrunun sağ bir şekilde içeride beklediğini görünce sevince dönüştü. Hemen yavruyu kucağına alarak dışarı çıkaran bir kişi sevinç göz yaşı dökerken, bir başka vatandaş ise yavru kediyi alarak, ATM önünde bekleyen annesi ve kardeşi ile buluşturdu. Önce yavru kediyi annesini emzirmesi için çaba gösteren ve bu girişimde başarısız olan vatandaşlar, bu kez ise kedi maması ile yavruyu doyurmaya çalıştı. Acıktığı görülen kedi ise kavuştuğu annesinin emzirmesine izin vermemesi nedeniyle hemen yere dökülen mamaları yiyerek, kendine gelmeye çalıştı. Yavru kedinin dün para sevkıyatının yapıldığı anlarda açılan kapıdan içeri girdiği tahmin edilirken, bir hayvansever, yavru kedi, kardeşi ve annesini de alarak bölgeden uzaklaştı.
Niğde Vali Çelik: “Çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak herkesin ortak görevidir.” Niğde Valisi Cahit Çelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Çelik mesajında; “1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan Çevre Konferansı’nda 133 ülkenin katılımı ile alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Bu konferansta Birleşmiş Milletler, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel bir insanlık hakkı olduğunu karar altına almıştır. Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bulunduğu haftanın ülkemizde Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanmasına ilişkin 2022/3 sayılı ’Türkiye Çevre Haftası’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 21 Mayıs 2022 tarih ve 31842 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Her yıl bir temayla kutlanacak olan Türkiye Çevre Haftası; 2024 yılında ’Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasıyla kutlanacaktır” ifadelerine yer verdi. "Yaşadığımız çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak ve istikbale bırakmak herkesin ortak görev ve sorumluğudur" diyen Vali Çelik; "Bu şuurla, var olan tabiî zenginliğin korunmasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine imkân sağlayacak tedbirleri hayata geçirmek, bizler için hayati öneme sahiptir. Doğaya saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışını toplumsal hayatta yerleştirmemiz gerekmektedir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle, çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdedir" şeklinde konuştu. Niğde’nin sanayi, tarım ve turizm alanında kalkınması için çalışırken çevreye karşı sorumluluğumuzu unutmadan adımlar atmaya çaba gösterildiğini söyleyen Vali Çelik; doğal kaynakların bilinçli kullanıldığı ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştığı, yeşil, ve temiz bir çevreyi gelecek nesillere bırakabilmek temennisinde bulundu.