SPOR - 30 Temmuz 2017 Pazar 19:33

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 2. ayağı Uşak’ta koşuldu

A
A
A
Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 2. ayağı Uşak’ta koşuldu

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 2.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 2. Ayak yarışı, Uşak Belediye Pisti’nde yapıldı.


Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun koordinasyonunda yapılan KNN54 CUP’ın ikinci ayak yarışları sonunda Kadir Erbay birinci sırada yer aldı. Bu kupada Onur Işık ikinci olurken, Ares Stefan Bengiç üçüncülüğü elde etti.


Süpermoto A sınıfında Asrın Rodi Pak birinci olurken, Yusuf Işık ikinci ve Batuhan Demiryol da üçüncü sırada yer aldı.


Süpermoto B sınıfında Mehmet Sabri Yılmaz damalı bayrağı ilk sırada görürken, Caner Doğru ve Yasin Keklik onu takip etti.


Genç sporcuların kıyasıya yarıştığı Süpermoto S3 sınıfında damalı bayraktan Bahattin Sofuoğlu birinci, Ata Kahvecioğlu ikinci ve Halil Haktan Karpuz’da üçüncü sırada geçti.


Süpermoto Gençler 85 cc sınıfında Ares Stefan Bengiç ilk sırada yer aldı. Bengiç’i Kadir Erbay ve Ömer Utku Karpuz takip etti.


Süpermoto Minikler 65 cc sınıfında Adem Işık birinci, Ulaş Cem Cengiz ikinci ve Mehmet Tuğrul) üçüncü oldu.


Süpermoto 50 cc sınıfında Ahmed Buğra Gere birinci olurken, Duru Aybüke Altan ikinci sırada yer aldı.



Süpermoto A sınıfında birinci olan Asrın Rodi Pak, "Uşak Belediye Spor adına 64 numarayla yarıştığım Türkiye Spermoto Şampiyonasının ilk ayağını koştuk. Startta ufak bir hata yaptım, ışıklar henüz sönmeden kalktım o yüzden ceza aldım, orada arka sıralara düşmeme rağmen yakalamayı başardım, rakiplerimi geçtim ve birinciliğe oturdum. Çok rahat olmadı çünkü ön frenle ilgili sıkıntılarım vardı, bir süre sonra fren boşalıyordu, o yüzden sadece vites ve arka fren ile durdurmaya çalıştım ama çok şükür güzel bir yarış yaptık ilk birinciliğimizi aldık" dedi.



Asrın Rodi Pak’ın babası ve Uşak Belediyesi Motor Sporları Sorumlusu Mümtaz Pak da konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


"Şu anda Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 2. ayağı koşuluyor, Uşak Süpermoto pistinde. Uşak Belediyesinin destekleriyle düzenlenen bu yarışta toplam 40 sporcu yarışıyor. 50 cc motorlardan yani yaşları 5’ten başlayan ve 450 cc’ye kadar yani yaşları 45-50’ye kadar olan sporcular var. Hava çok güzel çok keyifli bir gün yaşıyoruz. Uşak Belediyesi adına yarışan Asrın Rodi ilk yarışını birinci olarak tamamlamayı başardı, oldukça büyük bir farkla. Aynı zamanda bu yarışın 3. ayağı da Uşak’ta yapılacak. Gerçekten Türkiye’nin en önemli Süpermoto pisti olan Uşak Belediyesi Süpermoto pisti Türkiye ve Avrupa’daki sayılı pistler arasında. Onun için herkesi izlemeye bekliyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.