ASAYİŞ - 02 Mart 2018 Cuma 11:43

Eşme İlçe Emniyet Müdürü esnafla iç içe

A
A
A
Eşme İlçe Emniyet Müdürü esnafla iç içe

Eşme İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ersoy esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Eşme İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ersoy esnaf ziyaretlerine devam ediyor.


Esnafın sorunlarını dinleyen Eşme İlçe Emniyet Müdürü Ersoy, daha huzur ve güzel bir Eşme için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Eşme’deki esnafın güvenliğini önemsediklerini söyleyen Ömer Ersoy, esnafın can ve mal güvenliğinin sağlanması noktasında var güçleriyle çalıştıklarını belirti. Devlet olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Ersoy, "Esnafımızın sıkıntı ve önerilerini dinlemek amacıyla esnaflarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Bizler her zaman esnafımızın ve halkımızın yanındayız şeklinde konuştu.


Ersoy; ‘’ Esnaf ziyaretlerinde suçlara karşı alınması gereken tedbirleri ve benzeri bilgileri esnafa aktardık. Şuan ilçemizde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesine yönelik çalışmalar son hızla devam etmektedir. Bu Proje ile İlçemizin içi, giriş ve çıkışlarını kontrol altına almak, meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilmesi, trafik düzenlemesinde teknolojik imkânların kullanılabilmesi amaçlanmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için devletimizin hiç bir fedakârlıktan kaçınmayacağız ‘’ dedi.


Ziyaretler kapsamında esnaflara çeşitli broşürler dağıtıldığını belirten Eşme İlçe Emniyet Müdürü Ersoy; Esnaf ve vatandaştan şüpheli kişileri 155 Polis İmdat Hattına bildirmelerini isteyerek, suçla mücadelede halkın desteğinin şart olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.