- 09 Eylül 2018 Pazar 10:54

Uşak’ta Satranç Günleri Başladı

A
A
A
Uşak’ta Satranç Günleri Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Yusuf Orel her yıl Eyül ayının ikinci haftası düzenlenen satranç günleri kapsamında Uşak Belediyesi ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla bir haftalık bir etkinlik planladıklarını söyledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Yusuf Orel her yıl Eyül ayının ikinci haftası düzenlenen satranç günleri kapsamında Uşak Belediyesi ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla bir haftalık bir etkinlik planladıklarını söyledi. Orel ; “Uşak’ta satranç günleri başladı. Bizim mütevazi bir hedefimiz var. Dedik ki eğer satranç tahtasında 64 kare varsa Uşak’ın plakası da 64 se biz Uşak’ı satrancın başkenti yapacağız dedik. İnşallah bu konuda bütün halkımızı öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi destekleri için bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.


Türkiye Satranç Federasyonu’nun 81 ilde her yıl 8-15 Eylül haftasında “Sokakta Satranç Var” etkinliğinin gerçekleştirdiğini hatırlatan Orel; “İlk gün İsmetpaşa Caddesine koyduğumuz 100 masa ile bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Balonlar, çiçekler, hediyeler dağıtıyoruz. Dolu dolu kutlamak istiyoruz” dedi.


Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Orel; “ İnşallah bu yıl Uşak’ta satrançta bir atılım yılı olacak. Sayın Başkanımızı inşallah kendileri zikrederler bize belediye adına bir satranç merkezi açılması konusunda da destek olacaklarını ifade ederek bizi çok mutlu etti bu. Etkinliğimizin tamamı bir hafta sürecek ancak Belediye ve Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ile Türkiye Satranç Federasyonu olarak 8-9-10 Eylül’de toplu etkinlik yapacağız. 9 Eyül Pazar ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 15:00 ile 20:00 arasında Atapark Sevgi Yolu ve kermes alanında bu etkinliği yapacağız. Geri kalan günlerde de Uşak’ımızın görülmesi gereken önemli yerlerinde etkinlikler düzenleyeceğiz. Amacımız satrançta farkındalığı artırmak, satrancı Uşak’ta ve Türkiye’de yaygınlaştırmak istiyoruz, çünkü bu çocuklarımız için çok önemli bir konu. Satranç insana sadece oyun oynamayı spor yapmayı değil, doğru düşünmeyi çok yönlü düşünmeyi öğreten, sabırlı olmayı öğreten bir spor. Bu yüzden çok önemsiyoruz. Federasyonumuz, İl Spor Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığımız, Gençlik Spor Bakanlığımız bu konuda girişimler yapacaklar yapıyorlar. Bu yıl Türkiye’de ve Uşak’ta satranç çok daha farklı olacak” ifadelerin kullandı.


Etkinliğin halka açık olduğunu, satranca ilgi duyan yaşı cinsiyeti ne olursa olsun herkesi satranç masalarında görmek istediklerini söyleyen Orel konuyla ilgili olarak şunları söyledi ; “ Herhangi bir turnuva değil, ücretsiz. Bütün halkımızı davetlidir. Hatta hiç bilmeyenler bile buraya gelip bilgi edinebilirler. Önümüzdeki günlerde inşallah çocuklarımızın yanında büyüklerimize de, anne babalara hatta dedelere ninelere de satranç öğretmeyi hedefliyoruz. Yaş sınırı yok herkes bu masalardan birine oturabilir. Görevli hakemlerimiz ve antrenörlerimiz var onlardan bilgi alabilirler.”


Orel konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Uşak’ta satranç günleri başladı. Bizim mütevazi bir hedefimiz var. Satranç tahtasında 64 kare var Uşak’ın plakası da 64 öyle bir mantık yürüttük esprili bir şekilde. Dedik ki eğer satranç tahtasında 64 kare varsa Uşak’ın plakası da 64 se biz Uşak’ı satrancın başkenti yapacağız dedik. İnşallah bu konuda bütün halkımızı öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi destekleri için bekliyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.