SPOR - 02 Aralık 2018 Pazar 17:36

UTAŞ Uşakspor - Yılport Samsunspor maçının ardından

A
A
A
UTAŞ Uşakspor - Yılport Samsunspor maçının ardından

TFF 2.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 15. hafta maçında UTAŞ Uşakspor evinde Yılport Samsunspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından teknik adamlar karşılaşmayı değerlendirdi.


11 hafta maç kaybetmeden istikrarlı bir gidişatı olan UTAŞ Uşakspor son 4 haftadır 3 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. Maçın ardından konuşan Uşakspor Teknik Direktörü Aydoğan Tunay, güçlü bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, “Samsunspor’un gücünü biliyorduk. İyi bir hazırlık döneminden sonra 2 sakat oyuncumuzla sahaya çıktık. Kazanmak için elimizden geleni yaptık fakat Samsunspor tecrübeli bir takım. Ligin şampiyon adaylarından birisi. Bizde ilk beşte olmak için mücadele veriyoruz. Bazen olmadı mı olmuyor. Bugün deneyime yenildik, önümüzdeki 2 maçta iyi sonuçlar alarak sezonu ilk beşte tamamlamaya gayret göstereceğiz” dedi.



Taşkın: "Gol yollarından sıkıntılarımız var"


Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın ise sahaya zor bir rakiple oynanacağının bilinci ile çıktıklarını ifade ederek şunları söyledi:


"Son 3-4 rakibimizin kayıplarından dolayı iddialı bir maç olacağını tahmin ederek Uşak’a geldik. Rakibi iyi analiz ederek sahaya çıktık, kontra ataklarını keserek erken gol bulmaya çalıştık. Gerçekten de iyi pozisyonlar bulduk. Fakat bizim gol yollarında sıkıntımız var. 2-0 dan sonra 4-5 gol daha atabilirdik. Oyuncularım biraz daha olgunlaşınca çok farklı bir Samsunspor izlettireceğiz. Rakibimiz iyi bir takım. Maç sonunda taraftarların Hakan Şapçı hocamız aleyhindeki tezahüratları hoş olmadı. Hakan hoca bu liglerin deneyimli iyi hocalarından birisidir. Uşak taraftarlarının biraz daha sabırlı olmaları gerekir. Bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.