ASAYİŞ - 13 Kasım 2019 Çarşamba 17:29

Uşak’ta otomobille kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

A
A
A
Uşak’ta otomobille kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Uşak’ta kamyonetle otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.

Uşak’ta kamyonetle otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hastaneye sevk edildi.


Kaza, Kula yolu Sirge Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Mustafa E. yönetimindeki plakası tespit edilemeyen kamyonet ile Tahsin Ç. yönetimindeki 64 DP 202 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza sonucu sürücüyle birlikte otomobilde bulunan Türkan Ç., Muhammer Ç., Ümmü Ç. ve kamyonet sürücüsü olmak üzere toplamda 5 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.


Kaza sonrası araçlarda maddi hasar oluşurken polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin cam terası manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde valilik tarafından yaptırılan Cam Seyir Terası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Niğde merkeze 6 kilometre mesafede yer alan Yeşilburç köyünün zengin doğal mirasının turizme kazandırılması amacıyla Köyde Turizm Yatırımı çerçevesinde İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında Uzandı Vadisi’nde yürüyüş parkuru oluşturuldu. Uzandı Vadisi’ni tepeden gören köyün simge yapılarından olan Ortadoks Hristiyanları tarafından 1807’de yapılan, 1953 yılında camiye dönüştürülen kilise ise yapılan restorasyonun ardından günümüzde müze haline getirildi. Tarihi yapının önündeki alana Niğde İl Özel İdaresi tarafından yapılan Cam Seyir Terası ise ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihi doku ve manzarası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan cam teras, bölgenin yüksek cam teras alanlarından birisi oldu. Cam terası ziyaret için Manisa’dan gelen Barış Boztaş bölgenin doğasına hayran kaldığını söyledi. Boztaş, "Daha önce başka yerlerde cam teras görmüştüm ama buranın çok daha farklı bir doğası var. Vadinin boylu boyunca devam etmesi etkileyici, çok güzel manzarası var. Niğde’yi böyle beklemiyorduk, beklediğimizden çok daha fazla doğal güzellikleri var" dedi. Ziyaretçilerden Zahim Bozdağ ise "Daha önce geldiğimizde tadilattaydı görememiştik, şimdi görmek nasip oldu. Beğendik, herkese tavsiye ederiz gelsinler, görsünler. Vadiyi de çok güzel gösteriyor. Tanıtım açısından Niğde’ye katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Yeşilburç köyü sakinlerinden Hande Tokmak da köyün Uzandı Vadisi Yürüyüş Parkuru ile canlandığını cam seyir terası ile ziyaretçi sayısının arttığını ifade etti. Tokmak, "Cam terasın yapılması köyümüze çok güzel katkılar sağladı. Vadi de daha önce yürüyüş yapıyorduk ama cam terasla birlikte köyümüze hem yerli hem yabancı turistler daha çok gelmeye başladı. Köyümüzün adının duyulması açısından etkili oldu" ifadelerine yer verdi.
Eskişehir Eskişehir’de yazlık ayakkabılar raflarda yerini aldı Eskişehir’de mevsim değişikliğiyle birlikte havaların ısınmasıyla esnaf, kışlık ayakkabıları raflardan indirerek yazlık modelleri yerleştirmeye başladı. Esnaf Hüseyin Samet Güven, bu yıl erken başlayan sıcak havalarla birlikte kışlık ayakkabı talebinin azaldığını belirtti. Kış sezonunun Şubat ayında bitirmeye başladığını bu yıl erken yazlık sezonuna giriş yaptıklarını anlatan Güven, Ramazan bayram öncesi satışlarının iyi olduğunu, ancak bayram sonrası bir durgunluk yaşadıklarını söyledi. Samet Güven, yaz sezonuyla birlikte özellikle bayanların tercihinin sandalet ve terlikler olduğunu dile getirdi. Güven, spor ayakkabıların ise genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında talep gördüğünü söyleyerek “Kış sezonunu Şubat ayında bitti. Bu yıl erken yazlık sezona başladık. Bayramdan dolayı satışlarımız iyiydi, ama bayramdan sonra bir durgunluk oldu. Mayıs ayından itibaren yaz sezonu ayakkabıları tamamen başlamış olacaktır. Genelde yazın spor ayakkabılar tercih ediliyor. Ama mayıs ve haziran aylarında bayanlar genelde sandalet ve terlikler ön plana çıkıyor. Spor ayakkabılar ise temmuz ya da ağustosta aylarında öne çıkıyor. Genelde kadın ya da erkek fark etmeksizin fileli diye tabir edilen spor ayakkabıları tercih ediyorlar. Artık eskisi gibi klasik ayakkabılar kalmadı, spor ayakkabılara rağbet daha çok. Ayakkabı fiyatları kategorisine göre değişiyor. Örnek vermek gerekirse, deri ayakkabılar 1 bin TL, spor ayakkabılar 700 TL ile 2 bin 500 TL arasında. Piyasada 200 lira gibi daha ucuz ayakkabılar da var. Fiyatlar kalitesine göre değişiyor” dedi.