EĞİTİM - 01 Nisan 2021 Perşembe 08:54

Dünya Üniversiteleri, Uşak Üniversitesi konferansında buluştu

A
A
A
Dünya Üniversiteleri, Uşak Üniversitesi konferansında buluştu

Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen online toplantıya "Erasmus ve Mevlana Değişim Programı" kapsamındaki 45 üniversite katıldı.

Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen online toplantıya "Erasmus ve Mevlana Değişim Programı" kapsamındaki 45 üniversite katıldı.


Uşak Üniversitesi tarafından Erasmus ve Mevlana değişim programları kapsamında anlaşması olan dünyanın farklı ülkelerinden 45 üniversite temsilcisi “2.International StaffWeek” etkinliğinde bir araya geldi. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, online yapılan ve 2 gün süren etkinliğin açılışında, ilki yüz yüze gerçekleştirilen etkinliğin bu yıl pandemi nedeniyle sanal ortamda yapıldığını belirtti. Uşak Üniversitesinin son üç yılda yapılan uluslararası anlaşmalarla 61 ülkeden 3 bin 196 öğrenciye daha sahip olduğunu söyledi.


Rektör Savaş, “Erasmus Programında 29, Mevlana Programında ise 20 anlaşma yaptık. Anlaşma sayılarımızı arttırarak öğrenci ve personellerimizin bu değişim programlarından yararlanmalarını sağladık. AB Projeleri Konsorsiyum, ICM ve KA2 Projelerinde, Türkiye’deki en önemli bütçeleri üniversitemize kazandırdık” diye konuştu.


Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, katılımcılara teşekkür ederek, gelecek yılki toplantıyı yüz yüze gerçekleştirilmeyi ve katılımcıları Uşak’ta ağırlamak istediklerini dile getirdi. Rektör Savaş, konuşmasının sonunda üniversitenin gelişimi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.


Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tarhan etkinliğin bu yılki temasının “Digital Network-In (Dijital Ağ)” olduğunu belirterek, yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.


Etkinliğin ilk gün sabah oturumunda HavelsanYönetim Kurulu Danışmanı Tolga Erkmen “Geleceğe Hazırlık”, Türkiye Ulusal Ajansı Temsilcisi Uzman Ahmet Fatih Işık “Türkiye’deki Erasmus Projeleri” ve Ankara Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Onur Hoşnut “Yeni Erasmus Programında Yüz Yüze ve Karma Hareketlilik” konulu sunumlar gerçekleştirdi. Öğleden sonraki oturumda ise; Öğr. Gör. Gaye Kuru Türk kültürü, Prof. Dr. Rainer M. Czichon ise Uşak tarihi ve arkeolojisi hakkında bilgi verdi. Ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan Karma Sergi, Seramik, Tezhip, Minyatür çalışmalarını ve Zeybek gösterimi içeren video gösterimi sunuldu.


2.International StaffWeek etkinliğinin ikinci gününün ilk oturumu da, Uşak Üniversitesinin aktif olarak yer aldığı uluslararası programların tanıtımıyla başladı. Tanıtım sonrasında “Beş Dakika İçinde Kurumunu En İyi Şekilde Tanıtma” temalı etkinlik ile katılımcılar üniversitelerinin tanıtımını yaparak, gerçekleştirecekleri yeni ortaklıklar için iletişim bilgilerini paylaşma fırsatı buldular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.