YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 16:55

KARAHALLI AVCILAR VE ATICILAR DERNEĞİ DOĞAYA 3 TON YEM BIRAKTI

A
A
A
KARAHALLI AVCILAR VE ATICILAR DERNEĞİ DOĞAYA 3 TON YEM BIRAKTI

Uşak’ın Karahallı ilçesinde Avcılar ve Atıcılar Derneği yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
Karahallı Kaymakamlığı’nın desteği ile ormanlık alanlarda yaban hayvanları için doğaya 3 ton yem bırakan Avcılar ve Atıcılar Derneği, yemleme çalışmalarının kış boyunca devam edeceğini bildirdi. Dernek Başkanı Mesut Cakcak, üç araçla 3 ton karışık tahıl yemini belde ve köylerdeki belirli alanlarına, ağaç diplerine ve açık alanlara bıraktıklarını söyledi. Ağır kış şartları nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek sıknıtınsı yaşadığını belirten Cakcak, “İlimizde son bir haftadaki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yer yer bir metreye kadar varan kar kalınlığı yaban hayvanlarının yiyecek bulmasını zorlaştırdı. Bu nedenle dernek olarak kaymakamlığımızın da desteği ile yemleme çalışması başlattık ve doğaya 3 ton yem bıraktık. Ağır kış şartları devam ettiği sürece yemleme çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.
Mesut Cakcak ayrıca avcıların av komisyonu kararlarını uymaları konusunda da uyarılarda bulunarak komisyon kararlarına uymayan avcıların ağır cezalarla karşılaşabileceklerini bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir