YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 11:53

23. VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
23. VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

İl Defterdarı Abdullah Kırım, 23. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Ziyarette kayıt dışı ekonomiyle yapılan mücadelenin önemine değinen Vali Çakacak, herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.
23. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında İl Defterdarı Abdullah Kırım ve defterdarlık personeli Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti. Defterdar Abdullah Kırım, ziyaret sırasında yürüttükleri hizmetler hakkında ve 2011 yılında tahakkuk eden vergi ve tahsilat oranları hakkında Vali Özdemir Çakacak’a bilgi verdi. Vergi Haftası etkinliklerindeki amaçlarının toplumu bilgilendirmek olduğunu ifade eden Defterdar Abdullah Kırım, yapacakları etkinliklerle kayıt dışılığın önlenmesi, toplanan vergilerin nerelere harcandığını ve vergilerle neler yapıldığını halka anlatacaklarını ifade etti.
Kayıt dışılığın önlenmesi noktasında toplumun tüm bireylerine görev düştüğünü ifade eden Vali Özdemir Çakacak ise devletin vatandaşlara sunduğu hizmetlerin ancak toplanan vergilerle mümkün olabileceğini söyledi.
Devletin var oluş sebeplerinden birinin vatandaşların huzur ve mutluluğunu sağlamak olduğunu anlatan Vali Özdemir Çakacak, “Kamu hizmetlerini vatandaşa en iyi şekilde sunmak devletin öncelikli görevleri arasındadır. Bu iyi hizmetleri sunmak için kaynağa ihtiyacı vardır. Bunu da vatandaşlardan toplanan vergiler ile sağlamaktadır. Vergilerin ödenmesi bir vatandaşlık görevidir. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele sadece kamu görevlilerinin değil bütün vatandaşların görevidir. Vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Ne kadar fazla kayıt dışı olursa vatandaş olarak kamudan aldığımız hizmet o kadar az olacaktır. Vergi Haftası dolayısıyla yapılacak etkinlikler ile kamuoyu bilinci oluşturulması büyük önem taşımaktadır” dedi.
Ziyaretin sonunda defterdar Abdullah Kırım, Vali Özdemir Çakacak’a çiçek ve plaket takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir