EĞİTİM - 13 Eylül 2025 Cumartesi 12:29

EAIE 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı sona erdi

A
A
A
EAIE 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı sona erdi

Uluslararası yükseköğretim alanının en prestijli organizasyonlarından biri olan Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği 2025 Konferansı ve Fuarı (EAIE) sona erdi.


İsveç’in Göteborg şehrinde düzenlenen organizasyon 9-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Fuara 106’dan fazla ülkeden 6 bini aşkın üniversite temsilcisi bir araya geldi. Türkiye, Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda, 88 üniversitenin yanı sıra çeşitli eğitim kurumları ile "Study in Türkiye" pavilyonunda temsil edildi.


Fuarda Avrupa ülkeleri ile yeni iş birliklerinin yanı sıra Kanada, Çin, Kore, Tayvan, Tanzanya, Tayland, Şili gibi ülkelerle iş birliği üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Daha önce ikili anlaşmaların olmadığı eğitim kurumları temsilcileri ile görüşülerek ikili iş birliği süreçleri başlatıldı.


Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, çok verimli bir eğitim fuarı dönemi geçirdiklerini belirterek, "Farklı ülkelerden katılan üniversite temsilcileri ile görüştük. Ortak projeler, iş birlikleri ve ikili anlaşmalar üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle Avrupa’daki köklü yükseköğretim kurumlarıyla iş birliklerimizi genişletmek istiyoruz. Daha önce anlaşmamız olmayan eğitim kurumları temsilcileri ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik. Görüştüğümüz kurumlarla ilişkilerimizi geliştirerek yeni ortak projelerin, ikili anlaşmaların ve iş birliklerin zeminini oluşturduk. Bu iş birlikleri sayesinde daha fazla akademisyenimiz ve öğrencimiz uluslararası alanda deneyim kazanma imkanına kavuşacak." Dedi.



Küresel ölçekte üniversitelerin, araştırma merkezlerinin ve eğitim kurumlarının katıldığı fuarın çok önemli olduğunu belirten Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Fuarda uluslararası değişim programlarımızı, Erasmus projelerimizi ve araştırma alanındaki çalışmalarımızı tanıttık. Yeni iş birlikleri ve yeni projelerle üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlık oranımızı artırdık. Fuarda çok aktif rol alarak üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çaba gösterdik." diye konuştu.


Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu prestijli organizasyonda yer almanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "EAIE 2025, yalnızca bir eğitim fuarı değil; aynı zamanda yeni ortaklıkların kurulacağı, uluslararası projelerin şekilleneceği ve akademik iş birliklerinin geliştirileceği önemli bir platformdur. EAIE 2025, sürdürülebilir ortaklıkların kurulması, akademik birikimlerin paylaşılması ve ülkemizin eğitim vizyonunun dünyaya tanıtılması açısından stratejik bir platform olma özelliği taşımaktadır. Bu önemli stratejik platformda yer almamız üniversitemizin tanıtımı ve diğer kurumları yakından tanıma açısından bizim için bir fırsat oldu." dedi.


Fuar kapanış konuşmaları ile sona erdi.



EAIE 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da çiftçilerin tütün mesaisi başladı Aydın’ın Karacasu ilçesinde çiftçilerin tütün mesaisi başladı. Geçen yıl oldukça verimli bir sezon geçiren çiftçiler, bu yıl aynı zamanda umutlarını diktiklerini belirterek şu anda en büyük ihtiyaçlarının bir an önce avansların ödenmesi olduğunu belirttiler. Türkiye’nin en önemli tütün üretim merkezlerinin başında yer alan Aydın Karacasu ilçesi, Tütün’e kota getirildikten sonra tütünün yanında zeytin, incir ve yöreye uygun çeşitli tarım ürünleri yetiştirmeye başlamıştı. Geride kalan süreçte sözleşmeli olarak tütün ekiminin de devam ettiği Karacasu’da geçtiğimiz yıl yaklaşık 3 milyon 500 bin kilo tütün üretimi gerçekleştirildi. Bölgede tütün üretiminin artık ana geçim kaynağı değil yan geçim kaynağı haline geldiğini belirten Karacasu Belediyesi’nin önceki dönem başkanı ve aynı zamanda tütün eksperliği yapan Zeki İnal, yeni dönem tütünlerin dikimine başlandığını belirtti. Karacasu’da geçen yıl 3 milyon 500 bin kilogram tütün üretimi gerçekleştiğini ve tütünlerin tamamının tesliminin gerçekleştiğini kaydeden İnal, "Geçen yılın ürünleri kalitesine göre kilosu 190 TL ile 305 TL arasında satıldı. İşçilik, gübre ve diğer girdi maliyetleri arttığı için üretim maliyetleri de yükseldi. Ve geçen yıl tütünün üreticiye kilogram maliyeti 230 TL olarak hesaplandı. Bu çerçevede ürettiği tütünü kilosu 250 TL ve üzerine satan çiftçimiz durumdan memnun kaldı. Bu yıl tütün dikim alanlarında yaklaşık yüzde 5’lik bir daralma var" dedi. "Çiftçinin tek beklentisi avans" Şu anda bölge çiftçisinin Ege ve çevresinde faaliyet gösteren 6 ayrı firma ile anlaşmalı olarak tütün üretimi yaptığını kaydeden Zeki İnal, geçtiğimiz yıllarda çiftçiye tarlaya inmeden verilen avansın bu yıl henüz verilmediğini belirterek tütün üreticisinin avns beklentisi içinde olduğunu kaydetti.