ASAYİŞ - 13 Nisan 2026 Pazartesi 16:03

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

A
A
A
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Uşak’ta gerçekleştiren uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 4 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Uyuşturucu Madde Ticareti" ile mücadele çalışmaları kapsamında şehir merkezinde 2 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda yapılan aramada 73 bin 740 sentetik ecza, 240 gram sentetik kannabinoid elde edilecek düzeyde 2,4 gram sentetik kannabinoid ham maddesi, bir miktar metamfetamin ve suçtan elde edildiği düşünülen 46 bin 800 Türk Lirası ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı.


Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklama; "Her türlü uyuşturucu madde ticareti, satışı ve kullanımına yönelik mücadelemiz kararlılıkla ve artarak devam edecektir." ifadelerine yer verildi.



Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934’te Aliağa’ya gelişinin 92’nci yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı. Aliağa Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Atatürk Anıtı ve Atatürk Açık Hava Galerisi’nde düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. "Atatürk’ün 92 yıl önce getirdiği ışık yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" Programın açılış konuşmasını yapan ADD Aliağa Şubesi Başkanı Erol Çetinkaya "13 Nisan 1934 tarihi sadece bir takvim yaprağı değil, Aliağa’mızın hafızasına kazınmış genel tarihimizin en müstesna sayfalarından biridir. Atatürk’ün 92 yıl önce bu topraklara attığı o ilk adım sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir coğrafyanın geleceğine vurulan parlak bir mühür. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin bu topraklardan nasıl sağlam bir iradeyle atıldığının en somut göstergesidir. O gün tozlu yolları ve uçsuz bucaksız arazileriyle mütevazi bir çiftlik görünümde olan Aliağa bugün cumhuriyetimizin her fabrika bir kaledir anlayışıyla Türkiye’nin ağır sanayi devletlerinden biri. Ekonomimizin can damarı ve parlayan bir yıldızı konumundadır" dedi. "Atamızın anısına yapılan bu yerdeyiz" Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk de, Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin yıl dönümünü gurur ve heyecanla kutladıklarını belirtti. Öztürk, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Aliağamıza gelişinin 92. yılını büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Büyük Önderimizin Aliağa’da öğrenci ve öğretmenlerle buluştuğu bu yerde, 2022 yılında Aliağa Belediyemiz tarafından Atatürk Anıtı ve Atatürk Açık Hava Galerisi yapıldı. Bugün büyük bir mutlulukla Atamızın anısına yapılan bu yerdeyiz. Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 92. yıl dönümünde Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı Zeybek gösterisi ve bando dinletisi ile sona eren programa; Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Öztürk ve Güven Demirağ, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, ADD Aliağa Şubesi Başkanı Erol Çetinkaya, ADD yönetici ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Niğde Niğde’de esnafa nefes olacak projenin temeli atıldı Niğde’de esnafın uzun süredir beklediği önemli yatırımlardan biri olan Anadolu Küçük Karma Sanayi Sitesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Kentin üretim ve ticaret kapasitesine katkı sağlaması hedeflenen projenin temel atma töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. 140 dönümlük alanda inşa edilecek ve toplam 682 iş yerinin yer alacağı sanayi sitesinin temel atma törenine Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Niğde Valisi Nedim Akmeşe, projenin şehir için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, sanayi sitesinin esnafa modern ve düzenli çalışma alanları sunacağını ifade etti. Akmeşe, "Bu proje esnafımızın daha modern ve işlevsel alanlarda faaliyet göstermesine imkan sağlayacak, aynı zamanda şehrimizin üretim ve ticaret hayatına önemli katkılar sunacaktır. Planlanan takvim doğrultusunda çalışmaların tamamlanarak kısa sürede hizmete sunulması hedeflenmektedir" dedi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise projenin uzun süredir üzerinde çalışılan bir yatırım olduğunu belirterek, verilen sözlerin yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, özellikle kiracı durumundaki esnafa destek olmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Sanayi dükkanlarıyla ilgili verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Özellikle kiracı olan esnaflarımıza daha uygun fiyatlarla iş yeri imkanı sunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda eski sanayi bölgesinde faaliyet gösteren mobilyacı ve mermerciler başta olmak üzere birçok esnafımızın daha sağlıklı şartlara taşınmasını sağlayacağız" diye konuştu. Projenin detaylarına ilişkin bilgi veren Özdemir, 140 dönümlük alanda 682 iş yerinin inşa edileceğini belirterek, "Yapılan planlamaya göre en geç bir yıl içerisinde belediyemize ait yaklaşık 275 iş yeri tamamlanacak, ardından diğer dükkanların teslim süreci başlayacak. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla birlikte değerlendirildiğinde, bu projeyle birlikte bölgede binin üzerinde iş yeri esnafımızın hizmetine sunulmuş olacak" ifadelerini kullandı. Sanayi alanındaki gelişmelere de değinen Özdemir, Niğde’de organize sanayi bölgelerine olan talebin her geçen gün arttığını ve bunun istihdama olumlu yansıdığını belirtti. Bölgenin otoyol bağlantısı sayesinde stratejik bir konumda bulunduğunu vurgulayan Özdemir, yeni sanayi sitesinin hem ticari hareketliliği artıracağını hem de esnaf için cazip bir merkez haline geleceğini söyledi. Anadolu İş Ortaklığı adına konuşan Murat Demir ise projenin yalnızca bir yapılaşma çalışması olmadığını, aynı zamanda Niğde ekonomisine yön verecek önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde Anadolu Küçük Karma Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı.