YEREL HABERLER - 29 Mart 2015 Pazar 16:56

AK Parti'den Aday Adayları Tanıtım Toplantısı

A
A
A
AK Parti'den Aday Adayları Tanıtım Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı tarafından milletvekili aday adayları için tanıtım toplantısı düzenlendi.
Bir restoranda düzenlenen programa AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Burhan Kayatürk, milletvekilleri aday adayları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Başkanı Zahir Soğanda, aday adaylığı sürecinin 7 Nisan’da sona ereceğini belirterek, mevcut sayının 8’e düşürüleceğini söyledi. AK Parti’de aday adaylığı başvurusu yapan 130 kişinin de birbirinden değerli adaylar olduğunu ve hepsinin de tek amacının ile hizmet olduğunu ifade eden Soğanda, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde kardeşlik ruhu içerisinde omuz omuza vererek 8 milletvekili adayını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) göndereceklerini söyledi. Soğanda, “Şu anda bize başvuran 120 aday adayımızın hepsi birbirinden değerli ve kıymetlidir. Bizim için hepsi milletvekilliği yapabilecek arkadaşlarımızdır. Memleketimizin her kesiminden olan arkadaşlarımız var. Esnafı, şoförü, mühendisi, öğretmeni, çiftçisi, tüccarı, işçisi, muhtarı, avukatı ve daha birçok meslek sahibi aday adayımız var. Bu zor şartlarda, hele hele doğu bölgesinde siyaset yapmak kolay değildir. Bu memlekette siyaset yapmak, ateşten gömlek giymek demektir” dedi.
Bölgede şiddetle yoğrulmuş bir parti ile mücadele ettiklerini vurgulayan Soğanda, “Siz kalkacaksınız bu memlekette aday adayı olacaksınız, aday olacaksınız, kendinizi ortaya atacaksınız ve aynı zamanda sizin karşınızda şiddetle yoğrulmuş bir siyasi rakiple karşı karşıya mücadele edeceksiniz. Tek geçim kaynağı şiddet olan bir siyasi partiyle mücadele edeceksiniz. Bu her baba yiğidin harcı değildir. AK Parti’yi seçtikleri için mangal yürekli 120 arkadaşımızı tebrik ediyorum. Allah’ın izni ile bu Van, bu memleket sizin sırtınızda yücelecek, sizin sırtınızda barışı ve huzuru bulacaktır” ifadelerini kullandı.
Tek amaçlarının bölgede birlik ve beraberliği sağlamak olduğunun altını çizen Soğanda, “Temel amacımız huzuru, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu da Erciş’in, Başkale’nin, Bahçesaray’ın, Gevaş’ın köyündeki bir oydan geçer. AK Parti teşkilatı olarak burada hizmetten başka bir amacımız yok. Buraya huzurdan başka bir şey getirmedi. Barış tohumlarını biz attık. Yapılan hizmetleri kapı kapı dolaşıp anlatmak zorundayız. AK Parti teşkilatımız kurulduğu vakit 5 yaşındaki bir çocuk şimdi 18 yaşına girdi ve oy kullanacak. Doğal olarak o zamanki faili meçhul cinayetleri, yolsuzlukları, eşitsizliği bilmezler. Bizim görevimiz bunları bir bir anlatmak. Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 14 bin faili meçhul cinayeti var. Allah’a şükür AK Parti iktidarı bunlara son verdi. Her tarafta hizmetler şahlanmış gidiyor. Bu duygularla bugünkü dayanışma ve kaynaşma yemeğimize iştirakinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum ’’şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından aday adayları tek tek tanıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 2 - Sivasspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, sahasında Sivasspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğüyle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 11. dakikada Kerem Demirbay’ın ara pasında topla buluşan Barış Alper’in ceza sahası içi sol kenardan ortaya çevirdiği topta Ziyech’in gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 26. dakikada Icardi’nin pasında topu önünde bulan Torreira’nın ceza yayı üzerinden bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti. 38. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın sol taraftan çevirdiği pasta Icardi’nin hamle yapmadığı topu Mertens, yerden ağlara gönderdi. 2-0 Hakemler: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Serkan Olguncan Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Ndombele, Aurier, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli, Poungouras, Appindangoye, Camara, Uğur Çiftçi, Charisis, İbrahim Akdağ, Bartuğ Elmaz, Koita, Manaj Yedekler: Nikolic, N’Jie, Emrah Başsan, Kvet, Kerem Atakan Kesgin, Emre Gökay, Caktas, Caner Osmanpaşa, Turgunbayev, Menig Teknik Direktör: Bülent Uygun Goller: Hakim Ziyech (dk. 11), Dries Mertens (dk. 38) (Galatasaray) Sarı kart: Uğur Çiftçi (Sivasspor)
Muş Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı Muş’un Korkut ilçesinde yaklaşık 8 ay önce iki aile arasında başlayan husumet barışla sonuçlandı. Muş’un Korkut ilçesine bağlı Kocatarla köyünde 8 ay önce yaşanan kavgadan dolayı başlayan husumet, kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sonuçlandı. Görkan ve Er aileleri arasında başlayan husumet, köy camisi önünde gerçekleşen barış töreni ile son buldu. Bölgenin saygın isimlerinden biri olan Baki Duygu’nun önderliğinde yapılan girişimlerle, taraflar arasındaki anlaşmazlık çözüme kavuşturuldu. Kocatarla Köyü Camisi önünde gerçekleşen törende, Görkan ve Er aileleri bir araya geldi. Kanaat önderleri, din adamları, siyasi parti liderleri ve çok sayıda vatandaşında bulunduğu törende, taraflar arasında geçmişte yaşanan olumsuzluklar bir kenara bırakılarak, karşılıklı barış ve uzlaşı sağlandı. Köyde düzenlenen barış törenine katılan AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre, Türkiye’nin zorlu coğrafyasında yaşamın bazen zorluklarla dolu olduğunu ancak halkın barışa olan inancının her şeyin üstesinden gelebileceğini vurgulayarak, “Bizler belki dünyanın en zorlu coğrafyada yaşıyoruz. Biz bazen yaşantımız gereği maalesef bir tavuk için, bir pire için, yorganı yakıp gidiyoruz. Sonrasında da biz bir pire için, bir tavuk için kırdığımız kalbi yine insanlarımız barış yemeğinde bir araya gelir gerek duyduğu zaman barış yemeğinde 100 koyun kesebilecek kadarda kadirşinas bir halkımız var. Bizler istiyoruz ki kadirşinas tarafımız hep böyle devam etsin” dedi. Barışı sağlayan kanaat önderlerinden Baki Duygu ise, halkın bir araya gelerek barışı ve dayanışmayı önemsediğini vurgulayarak, “Yaklaşık 8 aydır ailelerin barışması için çok büyük bir uğraş veriyoruz. Çok yorulduk nihayet barış sağlandı. Bundan sonra temennimiz odur ’ki hiçbir problem olmayacak. Bir birileriyle komşuluk yapacaklardır. Buna inanıyoruz. Kısa sürede sağladığımız bu barışın İnşallah bu bölgemizde yaşanan tüm kan davalılara örnek olacaktır. Çünkü bu tür barışlar herkes için büyük bir rahatlıktır. Ancak biz bunu iki ay önce yaptık bitirdik fakat araya çomak sokarak tekrar bozdular. Ancak daha sonra yaptığımız girişimler sonucu bu gün aileleri barıştırdık ve çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Duaların okunmasının ardında iki ailenin fertleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçtikten sonra el sıkışarak kucaklaştılar. Barış törenine; Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Kırköy belde Belediye Başkanı Rahmetullah Yaktı, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.