YEREL HABERLER - 11 Şubat 2016 Perşembe 15:34

Van'a Bin 500 Öğretmen Atandı

A
A
A
Van'a Bin 500 Öğretmen Atandı

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son atamada Van’a bin 500 öğretmenin atandığını söyledi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bin 500 öğretmenin Van’a atanmasının ardından öğretmen açığının bine düştüğünü söyledi. Van’ın öğretmen sayısının her yıl arttığını anlatan Kırekin, 3 yıl önce öğretmen sayısı 11 bin iken, bu yıl bu sayının 15 binlerde olduğunu kaydetti. Kırekin, “Van’a bin 500 öğretmen atandı. Bunların içerisinde en çok sınıf öğretmenleri, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, okul öncesi eğitim alanlarında öğretmenler atandı. Bu öğretmenlerimiz 6 ay boyunca istedikleri ilde istedikleri okulda deneyimli öğretmenlerin yanında staj görecekler. Staj sonunda belgelerini alan öğretmenlerimiz 6 ay sonra atanmış oldukları illerdeki okullara gelerek göreve başlayacaklar. Bu atamalarla birlikte öğretmen açığımızda aşağılara çekildi. Ama özür grubunda bulunan 480 öğretmenimiz de gitmek durumunda kaldı. Şuan ki öğretmen açığımız ise bin 500 civarındadır. Ama geçmiş yıllara oranla deneyimli öğretmenlerimiz ile birlikte doluluk oranımız ise iyi derecelerde. İlimize atanan öğretmenlerimize de görevlerinden başarılar diliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehirspor evindeki son maçında 4-1’lik skorla galip geldi Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda sezonun son ev sahipliğini yaptığı maçında Eskişehirspor, rakibi Çimili Belediyespor karşısında 4-1’lik skorla galip geldi. Bölgesel Amatör Lig’in 25’inci haftasında Eskişehirspor evinde Çilimli Belediyespor’u ağırladığı maçta farklı galibiyet ile puanını 49’a çıkardı. Maçın ilk yarısında tempo, genel olarak Çimili Belediyespor’un sahasında olurken, Eskişehirspor ilk 45 dakikayı Kerem Eryılmaz’ın 29’uncu dakikada attığı gol ile 1-0 önde kapadı. İkinci yarının henüz başlarında Eskişehirsporlu futbolu Sergen Şakirler’in 46’ncı dakikada attığı gol ile fark ikiye çıktı. Genel olarak baskıyı kuran taraf olan Eskişehirspor’da Ferit Özler’in kendi kalesine attığı gol farkı yeniden bire indirdi. Temposu yoğun geçen mücadelede Çilimli Belediyesporlu İbrahim Halil Aksu , Eskişehirspor’un atağında topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine attı ve skor 3-1 oldu. Ev sahibi takımın atağında ceza sahası dışına çıkan Çimili Belediyespor kalecisi Ramazan Aydın, kendisine aşırtma gol atmaya çalışan rakip takım oyuncusunun şutuna müdahele edince hakem tarafından kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan rakibi karşısında dakika 87’de gol atan Ercan Kuruçayır, takımının dördüncü golünü atarken, skoru da belirlemiş oldu. Eskişehirspor, ligin 26’ncı haftasında ve son maçında 12 Mayıs Pazar günü Ankara temsilcisi Ankara Türkiye Kömür İşletmeleri’ne konuk olacak.