YEREL HABERLER - 13 Nisan 2016 Çarşamba 15:17

Gözlüklerden Kurtaran Cihaz Van'da

A
A
A
Gözlüklerden Kurtaran Cihaz Van'da

Van’daki Urartu Göz Merkezi tarafından Türkiye’de sadece 12 ilde bulunan ve halk arasında ‘göz çizdirme veya gözlüklerden kurtarma’ cihazı olarak bilinen Excimer lazer cihazı, vatandaşların hizmetine sunuldu.
12 yıldır Van’da hizmet veren Urartu Göz Merkezi, vatandaşların hizmetin en iyisini sunabilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. En iyi hizmeti sunmak için teknolojinin harikalarından geri kalmayan Urartu Göz Merkezi, Türkiye’de sadece 12 ilde bulunan Excimer lazer cihazını Van halkının hizmetine sundu. Yaklaşık 3 aydır Excimer lazer cihazının Van’da, bölge halkının hizmetine sunulduğunu belirten Urartu Göz Merkezi Başhekimi ve aynı zamanda Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, teknolojide sınır olmadığını belirterek, “Hastalarımızın gözlerine müdahalede bulunduğumuz zaman, elimizden geldiği kadar teknoloji nimetlerinden faydalanmamız gerekiyor. Bizde Urartu Göz ailesi olarak 6 doktorumuzla bu nimetlerden faydalanıyoruz. Kliniğimizde yapılan bu yöntemler gerçekten çok modern bir teknolojinin nihai sonucu ile gerçekleşiyor” dedi.
Excimer lazer tedavisi ile gözlüklerden kurtulma şansının yüksek olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, “Hemen hemen sıfır numara ile 12 numara arasında kornea dediğimiz gözün ön zarın uygun olması koşuluyla gözlüklerden ömür boyu kurtarma ihtimalimiz oluyor. Van’a böyle bir hizmeti vermekten memnunuz. Umarım hastalarımız da memnun kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Urartu Göz Merkezi’nin 12 yıldır Van’da hizmet veren bir kuruluş olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, “Excimer lazer cihazını uzun zamandır ilimize getirmeyi istiyorduk. Hep bu hayalimiz vardı. Yeni binamıza taşındıktan sonra bu hayallerimizi burada gerçekleştirdik. Yaklaşık 3 aydır biz bu cihazı aktif olarak kullanmaya başladık. Özellikle vurgulamak istediğimiz; No Touch dediğimiz göze dokunmadan, hiçbir alet, bıçak kullanmadan yaptığımız teknolojidir. Yaklaşık bir dakikalık bir süre içerisinde işlem bitmektedir. Bu tedavi yöntemi hem hastadaki stresi azaltmakta ve çok daha hızlı olmasını sağlamaktadır. Ayrıca gözün uygun olması durumunda en güvenli yöntemlerden biridir. Çalıştığımız alan çok küçük bir alan, gözümüz en hassas organlarımızdan, bizde bu teknolojiyi kullanarak hastalarımıza gözünüz bizde olsun diyoruz. İnşallah hastalarımızın tamamı mutlu ve mesut olup gözlüksüz bir hayatla yollarına devam ederler” şeklinde konuştu.
Excimer lazer cihazının hastaların miyop, astigmat ve hipermetrop başta olmak üzere gözlük ihtiyaçlarından kurtarılmalarını sağlayan bir cihaz olduğunu vurgulayan Urartu Göz Merkezi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Baran Bari İlhan ise, Excimer lazer cihazına son yıllarda yakın görmeyi de düzenleyen bir özellik eklendiğini söyledi. Excimer lazer cihazının Türkiye’de sadece 12 ilde bulunduğunu ve bu illerden bir tanesinin de Van olduğuna dikkat çeken İlhan, “Excimer lazer cihazı, yaklaşık bir dakikalık sürelerle hastanın göz numarası yüksekliğine göre ikinci bir alete ihtiyaç duyulmadan her bir gözü bu kadar kısa bir sürede operasyonunu tamamlayabilen, mevcutlar arasındaki en güvenli cihazların başında gelir. Genellikle miyoplarda 12 numaraya kadar, hipermetrop veya astigmatta ise 6 numaraya kadar bozukluğu olan kişilerde göz lazere uygunsa gözlükten kurtulma şansı mevcuttur. Lazer teknolojinin bize sunduğu çok güzel bir imkandır. Uygun göze, uygun yöntem yapıldığı zaman kesinlikle faydalı ve güvenilir bir yöntemdir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.