YEREL HABERLER - 30 Aralık 2016 Cuma 15:45

50 saniyede gözlüğe son

A
A
A
50 saniyede gözlüğe son

Türkiye’de A sınıfı hizmet sunan 12 göz merkezden biri olan Urartu Göz Merkezinde, ‘No Touch Laser’ teknolojisi ile 50 saniyede gözlüklerden ve kontakt lenslerden kurtulma imkanı sunuyor.
Açıklamalarda bulunan Urartu Göz Merkezi Başhekimi Op. Dr. Atilla Yazıcıoğlu; miyop, hipermetrop, astigmat ve yakın görme bozukluğu gibi tedavilerde kullanılan No Touch Laser teknolojisi ile maksimum 50 saniye içerisinde gözlük ve kontakt lenslerden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Dünyada 35 yıldır kullanılan Excimer Laser yönteminin bugüne kadar yaklaşık 37 milyon insana uygulandığını belirten Op. Dr. Yazıcıoğlu, “Ülkemizde bu cerrahi yöntemini uygulayabilen 12 merkezden bir tanesiyiz. Burada bu cerrahi yöntemi en çok miyop hastalarına uyguluyoruz. Türkçe anlamı ‘göze dokunmadan’ tedavi anlamına gelen ‘No Touch’ teknolojisini ilimize getirdik. Bu teknikle göz kuruluğu daha az olurken, klasik zar kaldırma yönteminde zarın kırışması ya da altında iltihap oluşması gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Ancak ‘No Touch’ yönteminde böyle bir sorun yaşanmamaktadır. Ayrıca tedavi sırasında hastanın gözünü oynatması da herhangi bir soruna neden olmamakta ve tedavi devam etmektedir” dedi.
‘No Touch’ Laser tedavi yönteminde üst yaş sınırı olmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, “Bizler bu yöntemi 18 yaş üzerindeki kişilere; miyop, astigmat, hipermetrop, korneası ince olan kişilere, cross tedavisi ile birlikte keratokunus hastalarına, kornea nakli geçirmiş ama astigmatı düzelmemiş hastalara ve katarakt ameliyatından sonra göz numarası sıfırlanmamış hastalarımıza uygulayabiliyoruz. Göze hiçbir şekilde temas etmiyoruz. Bu cerrahi yöntemi uygularken herhangi bir bıçak kullanımı yok. Göz çizilmiyor, kesilmiyor. Gözden herhangi bir parça çıkarılmıyor ve ince göz dokusuna uygulanabiliyor” diye konuştu.
Bu tedavi yönteminde sadece hastanın yanıp sönen yeşil bir ışığa 50 saniye süreyle bakmasının yeterli olduğunu da sözlerine ekleyen Yazıcıoğlu, “Tedaviden bir hafta sonra hastamız ister havuza ister denize girebiliyor. Bu işlem maksimum 50 saniye sürüyor ve hastamızı hemen taburcu edebiliyoruz. 2 gün ağrı ve batma hissediyor. Daha sonra bunlar azalıyor. Hastamız bir hafta içerisinde sosyal yaşamına dönebiliyor. Bu yöntemin uygulandığı 12 merkezden bir tanesiyiz. Burada 6 uzman hekimimizle Türkiye’de sayılı A grubu göz merkezlerinden biri olarak hizmet vermekteyiz. Elimizden geldiğince de teknolojinin imkânlarından hastalarımız faydalandırıyoruz. Bugüne kadar ciddi sayıda ameliyat gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.