GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 15:59

KIRMIZI ET DE `DEPREMZEDE` LİSTESİNDE

A
A
A
KIRMIZI ET DE `DEPREMZEDE` LİSTESİNDE

Van’da meydana gelen 2 büyük depremin ardından diğer birçok ürün gibi kırmızı et de ’depremzede’ listesine girdi.
Van’da 13 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen 2 büyük depremin ardından ilin ekonomisi adeta dibe vurdu. İldeki yerel ürünlerin dışında birçok ürün de depremden dolayı etkilendi. Kırmızı et satışlarında yüzde 80 oranında azalma olduğunu belirten Ahmet Baday, çoğu gün müşterilerin dükkana bile uğramadığını söyledi. Baday, "Depremden sonra et satışları yüzde 80 oranında düştü. 1982 yılından bu yana kasabım ama ilk kez böyle bir sıkıntı yaşadım. Depremden önde günde 25-30 hayvan keserken, şimdi ise
5-6 hayvan ancak kesebiliyoruz çünkü halk buradan göç etti ve kimse kalmadı. Burada kalan halk da eti pişirecek yer bulamıyor. O nedenle eti satacak kimse bulamıyoruz" dedi.
Depremden sonra birçok meslektaşının iş yerlerini kapattığını ifade eden Baday, "Etin kilosunu 20-21 TL’den veriyoruz. Ona rağmen kimse dükkana bile uğramıyor. İş olmayınca meslektaşlarımız dükkanlarını kapatıp gidiyor. Canlı hayvan fiyatı da ucuz ama müşteri yok. Hükümetten isteğimiz tüm esnaf gibi vergi affını 2-3 ay değil, en az 1 yıl uzatmalarıdır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir