GENEL - 23 Kasım 2017 Perşembe 09:31

Gürpınarlı kadınlardan Güneydoğu gezisi

A
A
A
Gürpınarlı kadınlardan Güneydoğu gezisi

Van’ın Gürpınar Belediyesine bağlı faaliyet yürüten Gürpınar Kadın ve Aile Destek Merkezi (GÜRKADEM) tarafından düzenlenen etkinlikte, ilçedeki kadınlar Güneydoğu Anadolu illerinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

Van’ın Gürpınar Belediyesine bağlı faaliyet yürüten Gürpınar Kadın ve Aile Destek Merkezi (GÜRKADEM) tarafından düzenlenen etkinlikte, ilçedeki kadınlar Güneydoğu Anadolu illerinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.


GÜRKADEM, Gürpınarlı kadınların sosyal ve kültürel hayata daha çok katılması ve illerin tarihi mekanlarını tanıması kapsamında gezi programı düzenledi. Bu kapsamda, GÜRKADEM’deki mesleki kurslara katılan 40 kursiyer; Şanlıurfa, Mardin ve Batman illerinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdi. Bölgenin tarihi hakkında bilgi alma ve gözlem yapma fırsatı bulan kadınlar, birlikte öğrenmenin ve ilk defa bölgeyi görmenin heyecanını yaşadı.


Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı; eğitim, sosyal-kültürel ve ekonomik alanlarda her daim kadınların yanında olduklarını belirterek, “Kadınlarımız için çalışıyoruz, onlar eğitimli ve mutlu olurlarsa umut dolu bir geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimize inanıyoruz. Bu konuda belediye olarak projelerimizi geliştiriyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da engelsiz yaşam merkezi yüzleri güldürüyor Aksaray Belediyesi yaptığı çalışmalarla engellilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Her detayın düşünüldüğü Engelsiz Yaşam Merkezi, adına uygun bir şekilde tüm engel grupları düşünülerek tamamen “engelsiz” bir bina olarak hizmet veriyor. Özel bireylerin hayat standardını yükseltmek amacıyla onların sosyal hayata katılımını arttırmak ve özgüvenlerini geliştirmek için gerekli tedbirleri almak, toplumda özel bireylerle ilgili farkındalık oluşturmak ve onların haklarına saygılı bir toplum yapısının oluşumuna yardımcı olmak maksadıyla kurulan merkezde müzik, resim eğitimi, dil ve konuşma terapisi, özel eğitim, duyu bütünleme, bağımsız yaşam becerileri eğitimleri, sporla rehabilitasyon, ahşap boyama, takı, ebru sanatı, taş boyama, tekstil kursları düzenlenerek özel ihtiyaçlı vatandaşların hem sosyalleşmelerine aynı zamanda el becerilerini geliştirmelerine katkı sağlanıyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, hayata geçirilen tüm çalışmalarda engelli vatandaşları gözeterek çalıştıklarını söyledi. Her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan ve engellilere karşı duyarlı olunması temennisinde bulunan Başkan Dinçer, “Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kılmak, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için gayretle çalışıyoruz. Bizler de Aksaray’ımızı engelsiz bir şehir haline getirmek için tüm ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyor ve engelleri hep birlikte aşıyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde engelli kardeşlerimizi gözeterek hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bu vesile ile Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” diye konuştu.
Adana Validen belediyelere barınak talimatı Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, barınak kurması zorunlu olan Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan Belediyelerine bir an önce barınak kurulması talimatı verdiklerini söyledi. Adana’da geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarının saldırısı sonucu iki kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralandı. Bunun üzerine Adana Valisi Vali Yavuz Selim Köşger, sahipsiz sokak hayvanlarının korunması ve tehlike arz eden sokak hayvanlarıyla ilgili belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Vali Köşger, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Geçici bakım evi kurması zorunluyken geçici bakımevi bulunmayan Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Belediyelerinin geçici bakımevi kurmaları için gerekli çalışmaları ivedilikle yapmaları, bakımevi bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesinin ise kısırlaştırma sayısını artırmaları, geçici bakımevi bulunan ancak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği’nde istenen şartları sağlamayan Ceyhan ve Kozan bakımevlerinin yönetmeliğin istediği şartları sağlayacak şekilde yeniden yer seçimi yapması talimatlarımızı başkanlarımıza ilettik" dedi. İmamoğlu ve Karataş ilçelerimizde istenen şartlara uygun geçici bakımevi oluşturulması hususunda gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdiklerinin altını çizeni Köşger, şöyle devam etti: "Bakımevi kurma zorunluluğu bulunmayan ancak ilçelerindeki sahipsiz hayvanları rehabilitasyon amaçlı en yakın bakımevine götürmek için toplama aracı ve toplama ekibi oluşturmaları gereken Karaisalı Pozantı, Yumurtalık, Tufanbeyli, Feke, Aladağ, Saimbeyli Belediyelerinin ise hayvan refahına uygun toplama aracı tahsis etmeleri ve bu araçta görev alacak eğitim verilmiş toplama ekibi oluşturmaları hususlarında da ilgili başkanlarımızı talimatlandırdık." Vatandaşların sokakta huzur içerisinde bulunmalarının en önemli öncelikleri olduğunu dile getiren Vali Köşger, "Son zamanlarda sahipsiz ve başıboş hayvanların; trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüklerini, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızı tedirgin ettiklerini hatta ölümlerine neden olduklarını üzülerek görmekteyiz. Üzücü hadiselerin yaşanmaması için verdiğimiz bu talimatlar kapsamda yerel yönetimlerce yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız "şeklinde konuştu.
Balıkesir Balıkesir’in ihracatı 2,5 milyar dolara koşuyor Türkiye, 2024 yılının ocak-nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ihracat yaparken, Ege Bölgesi, Türkiye ihracatına 14 milyar 284 milyon dolarlık katkı sağladı. Ege Bölgesi’nin 2024 yılının ilk dört aylık döneminde ihracatı 2023 yılının aynı zaman diliminde yüzde 3 artış gösterdi. Egeli ihracatçılar, Türkiye ihracatının yüzde 17,23’ünü gerçekleştirdi. “Türkiye’yi doyuran kent” olarak nitelendirilen Balıkesir’in de ihracatı 2,5 milyar dolar seviyesini zorlamaya başladı. Faaliyet illerine göre ihracat istatistiklerinin açıklanmaya başlamasıyla birlikte yaptığı ihracatın TÜİK ve TİM tarafından açıklanan ihracat rakamının iki katından fazla olduğu ortaya çıkan Balıkesir, 2024 yılı ocak-nisan döneminde de ihracatını yüzde 5 artırarak 754 milyon dolardan 789 milyon dolara ilerletti. Balıkesir, 2024 yılı sonunda 2,5 milyar dolar ihracat hedefine koşuyor. Balıkesir’in ihracatında ilk üç sektör; 134 milyon dolarla elektrik-elektronik sektörü, 67 milyon dolarla su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü ve 26 milyon dolarla otomotiv endüstrisi sektörü şeklinde sıralandı. Balıkesir’den ihracat yapılan ülkeler listesinin zirvesinde 39,3 milyon dolarlık tutarla Irak yer alırken, ABD 37,7 milyon dolarlık ihracatla ikinci, İspanya 23,7 milyon dolarla üçüncü oldu. Balıkesir, 2024 yılının ocak-nisan döneminde 133 ülke ve gümrüklü bölgeye ürün ihracatı yaptı.