GENEL - 17 Şubat 2018 Cumartesi 12:59

VATBO Başkanı Enver Memduhoğlu, tekrar aday olduğunu açıkladı

A
A
A
VATBO Başkanı Enver Memduhoğlu, tekrar aday olduğunu açıkladı

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, 1 Nisan 2018’de yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, 1 Nisan 2018’de yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.


Bir kahvaltı salonunda kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Memduhoğlu seçim öncesinde yaptıkları çalışmalara değindi. 2,5 yılda özellikle tarım ve hayvancılığa yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Memduhoğlu, “Bölgemiz tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu için öncelikli olarak bu sektöre yönelik çalışmalara değindik. Bu kapsamda borsamızın Avrupa Birliği standartlarına ulaşması adına bunların altyapısını oluşturduk. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek adına hedefimiz bir bölge borsasıydı. TRB2 bölgesinin tamamına hizmet edebilecek bir oluşum kurmak istedik. Nitekim Muş, Hakkari ve Bitlis’ten oluşan ve TRB2 diye nitelendirdiğimiz bölgeyi Van Ticaret Borsasının kapsamı alanına dahil ettik. Oradaki üyelerimizin zaman kaybı, maliyet farkı yaşamama adına oralarda ofisler oluşturduk. Bunun yanında daha kaliteli hizmeti sunmak adına odamızın akreditasyon sürecini başlattık. Akredite olmak adına bir yıl boyunca yoğun faaliyetlerde bulunduk. Daha şeffaf bir hizmetin herkesin daha çok bilgi edinmesi adına akreditasyon şarttı. Tabi bu süreci başlatırken de Türkiye’de biz ‘B’ sınıfı akredite olan bir oda olduk. Yani Türkiye’de birkaç borsadan biriyiz. Bu da büyük bir başarıydı. Bunlar kendiliğinden oluşan şeyler değil” dedi.


Projelerinin çoğunu Van YYÜ ile işbirliği halinde yaptıklarını dile getiren Menmduhoğlu, “Flora bakımından zengin bir bölgeyiz. Van olarak yılda yaklaşık 2 bin 500 ton bal üretimimiz var. Balcılarımızın marka olma yolunda bizlere müracaatlarını değerlendirdikten sonra üniversite ile bilgi alışverişinde bulunduk. Kaliteli bir bal üretimi yolunda yapılan çalışmalar neticesinde Van Ticaret Borsası tarihinde ilk defa ‘Şehrivan, Balcıvan’ adı altında patentli tescilli iki tane markamız oluştu. Bizler bunu gerçekleştirdik ve İŞGEM’de bize tesis edilen yerde son teknoloji ile donatılmış makine ekipmanla birlikte burada organik bal üretilecek. Böylece hem üreticiler kazanacak hem de Van balcılık sektöründe gerçek değerine kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.


1 Nisan 2018 yılında yapılacak olan seçimde tekrar aday olduğunu açıklayan Memduhoğlu, “Seçimde asla diğer başkan adaylarıyla birleşmemiz söz konusu olamaz. Şu anda üç adayız. Bizler oluşturduğumuz genç yönetimimizle tek hedefimiz hizmettir. Alsa koltuk derdimiz olmadı ve olmayacak. Bizler burada çiftçilerimize, üyelerimize hizmetin en iyisini, en kalitelisini sunmanın derdindeyiz” şeklinde konuştu.


2,5 yılda yaklaşık 20 milyon TL tutarında projeyi hayata geçirdiklerini belirten Memduhoğlu, seçimde tekrar göreve gelmeleri halinde birçok projeyi daha hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.


Toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Düğün sezonu yaklaştı, gelinlik fiyatları belli oldu Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelinliklere ilgi artarken son zamanlarda yoğun sipariş alınan gelinlikler de yeni sezonun fiyatları da belli oldu. Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelin adaylarının gelinlik telaşı başladı. Gelinlik modası her sezon farklı tasarımlar ve detaylarla kendini yenilerken, son dönemlerde öne çıkan trendler arasında A kesim, helen ve balık model gelinlikler ve modern kesimler bulunuyor. Gelinlik mağazası işleten İlknur Akköz, gelin adaylarının genellikle inci detaylı, sadelik ve zarafeti ön planda tutarak tasarlanmış, düz kesim, az detaylı gelinliklerin sadelikten ve şıklıktan vazgeçmeyen gelin adayları için ideal tercihler arasında yer aldığını ifade etti. Akköz, gelin adaylarının genellikle gelinliği kiralamayı tercih ettiğini ve şehir dışından gelen gelinlerin ise satın almayı tercih ettiğini dile getirerek, “gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor” dedi. “Gelin adayları rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar” 2024 yılı düğün sezonunda en çok tercih edilen gelinliklerden bahseden İlknur Akköz, “Gelinlik dünyasında her yıl olduğu gibi bu yılda değişen ve gelişen bir döneme giriyoruz. Müşterilerimizin, beklenti ve taleplerini karşılamak yönünde en iyi tasarımlar ve en iyi kumaşları hedefliyoruz. Bu yıl en çok tercih edilen ürünler, A kesim, helen ve balık modeller olup hafif, rahat 3D ve incilerle süslenmiş ürünler tercih ediliyor. Bu yıl gelinlerimiz geçen yıla göre kabarık ve ağır ürünler tercih etmiyorlar. Aksine içinde kendilerini rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar.” dedi. “Gelin adaylarının yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor” Gelinlik fiyatları hakkında bilgi veren Akköz, gelinlik alan vatandaşların memnun kaldığını dile getirdi. Akköz, “Gaziantep’te gelin adaylarımızın yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor. Yüzde 30’luk kısım ise şehir dışından geldiği için daha çok satın almayı düşünüyorlar. Gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor. Gelinlik alan vatandaşlar bize her fırsatta ise aldıkları gelinliklerden çok memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Biz bir gelinimizi giydirip mutlu gönderdiğimizde onlar akrabalarına, eşlerine ve dostlarına bizi tavsiye ediyorlar. 2024 düğün sezonunun gelin adayları ve gelinlik sektörleri için parlak bir yıl olmasını diliyorum ” diye konuştu.