GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 14:43

Ramazanın ilk cuma namazına yoğun ilgi

A
A
A
Ramazanın ilk cuma namazına yoğun ilgi

Van’da Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler dolup taşarken yer bulamayan cemaat, namazını cami önünde bulan parklarda kılmak zorunda kaldı.

Van’da Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler dolup taşarken yer bulamayan cemaat, namazını cami önünde bulan parklarda kılmak zorunda kaldı.


Ramazan ayının ilk cumasında Vanlılar camilere akın etti. Hz Ömer Camii’nde yer bulamayan cemaat, namazlarını cami dışındaki sokak ve pasajlarda serdikleri seccadelerde ve kartonlarda kılarak güzel görüntüler oluşturdu.



“Dinmeyen Yaramız Kudüs”


Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde, “Dinmeyen Yaramız Kudüs” başlıklı hutbe okundu. Hutbeyi okuyan Hz Ömer Camii İmam Hatibi Emin Akan, “Kudüs, sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, bize Peygamberimizin emanetidir. Kudüs sadece Filistin ve Mescidi Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının gözbebeği ve insanlığın ortak değeridir. Bugün ise Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır” dedi.


"Ramazanın ilk cumasında dualar Filistin’e"


Kılınan cuma namazının ardından hep birlikte İslam dünyasının içinde bulunduğu zulümlerden kurtulması ve Filistin’de katledilen Müslümanlar için dua edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Güney Doğu Anadolu’da güney yönlerden, hafif zaman zaman orta, yağış olan yerlerde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 18 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 19 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 24 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 11 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 17