EĞİTİM - 15 Nisan 2019 Pazartesi 11:19

Aile katılımı proje sergisi açıldı

A
A
A
Aile katılımı proje sergisi açıldı

Van merkez Edremit Sebahattin Gündüz Anaokulu, öğrenci ve velilerin katılımıyla 4 önemli projeyi hayata geçirerek, proje kapsamında yaptığı bütün çalışmaları düzenlediği bir sergi ile tanıttı.

Van merkez Edremit Sebahattin Gündüz Anaokulu, öğrenci ve velilerin katılımıyla 4 önemli projeyi hayata geçirerek, proje kapsamında yaptığı bütün çalışmaları düzenlediği bir sergi ile tanıttı.


Yoğun katılımla gerçekleşen serginin açılışına İl Milli Eğitim Şube Müdürleri M. Şirin Atlı, Şahin Uçkan, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M. Bakır Bedevioğlu, İl Milli Eğitim Ar-Ge çalışanları, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren okul müdürü Melek Ceylan, öğrenci ve velilerin ortak çalışması ile güzel eserlerin ortaya çıktığını belirterek, çalışma ile okul ve veli dayanışmasına güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. Eğitim öğretim yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları düzenledikleri sergi ile tanıttıklarını belirten Ceylan, proje kapsamında arılar sınıfı, kelebekler sınıfı, yıldızlar sınıfı ve uçan balonlar sınıfı oluşturduklarını kaydetti.



“Arılar sınıfı”


Bitkiler ve toprağı havalandıran canlılar projesini hayata geçirerek, velilerin katılımıyla bitkilerin nasıl yetiştiğini gözlemlemek ve toprağı havalandıran canlıları tanımak için ‘Arılar Sınıfı’ oluşturduklarını belirten okul müdürü Melek Ceylan, “Bu proje ile sınıf öğrencileri ve velilere yönelik, bitkilerin toprakta nasıl çimlendiğini yetiştiğini gözlemlemek, yaşadığımız yörede hangi bitkileri ve çiçekleri yetiştirebileceğini öğrenmek, toprağı havalandıran canlıları tanımak, toprağı havalandıran hayvanların nasıl beslendikleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı. Proje çerçevesinde ailelerin katılımıyla değişik bitki ekimleri yapıldı. Bitki çeşitleri tanıtımı için videolar izletildi ve çevredeki bitkiler incelendi. Proje konusuyla ilgili drama çalışmaları yapıldı. Proje sürecinde yapılan üç boyutlu çalışmalar sergilendi” dedi.



“Kelebekler sınıfı”


Kara-hava-deniz taşıtlarına yönelik ‘Kelebekler Sınıfı’ yaptıklarını belirten Ceylan, “Bu çalışma ile yine sınıf velilerinin katılımıyla günümüzde kullanılan kara, deniz ve hava taşıtların neler olduğunu öğrenmek için ailelerin katılımıyla çeşitli üç boyutlu hava-deniz-kara taşıtları yapıldı. Kara-deniz-hava taşıtları tanıtımı için videolar izletildi ve çevredeki taşıtlar incelendi. Proje konusuyla ilgili drama ve pandomim çalışmaları yapıldı. Proje sürecinde yapılan üç boyutlu çalışmalar da sergilendi” diye konuştu.



“Yıldızlar sınıfı”


“Bir manav günü” adı altında manavda hangi sebze ve meyvelerin olduğunu öğrenmek için yine bir proje yaptıklarını belirten Ceylan, “Ailelerin katılımıyla çeşitli üç boyutlu sebze ve meyveler yapıldı. Sebze ve meyvelerde bulunan vitaminler hakkında videolar izletildi. Proje konusuyla ilgili drama ve pandomim çalışmaları yapıldı. Sebze ve meyvelerin önemi, neler yapılabileceği, insan sağlığı açısından önemi öğrenilmiş oldu. Öğrencilerin ailesiyle birlikte manavdan alış veriş yapmaları istendi” dedi.



“Uçan balonlar sınıfı”


Bir diğer proje ise “Ormandaki ağaçları tanıyalım” olduğunu, bu çalışma da yine öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Ceylan, “Ormandaki ağaçları tanımak, ağaç türlerini öğrenmek, ormanın faydaları, ormanların çoğaltılması için neler yapılabileceği, ormanda ne tür hayvanlar yaşıyor gibi bir çalışma yaparak, insan hayatında önemli bir yeri olan ormanlara dikkatleri çektik” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.