SAĞLIK - 06 Eylül 2019 Cuma 15:16

Doç. Dr. Sünnetçioğlu, Gürpınar Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu

A
A
A
Doç. Dr. Sünnetçioğlu, Gürpınar Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu

Van İl Sağlık Müdürü Doç.

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Gürpınar Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.


Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu, Gürpınar Devlet Hastanesi’ni Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Ergioğuz, Destek Hizmetleri Başkanı Ahmet Tüfekçioğlu ve yöneticilerle hastaneyi gezerek çalışmaları yerinde değerlendirdi. Doç. Dr. Sünnetçioğlu, hastane yöneticilerinden bilgi aldı. Hastanesinin, bazı eksiklerinin bulunduğunu ve bu eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini söyleyen Doç. Dr. Sünnetçioğlu, 10 yataklı hastanenin hizmetlerinin daha kaliteli, verimli ve halkın memnuniyetini artıracak şekilde planlama yapılması doğrultusunda, gerekli çalışmaların devam edeceğini belirtti. İncelemeler sonunda hastane idarecileri ve beraberindeki heyetle acil servisinde tedavi gören hastaları da ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kovboy bıçakçının ünlü aktörleri aratmayan reklam filmi ilgi odağı oldu Hatay’da 10 yıldır bıçakçılık yapan İbrahim Koşar’ın, ünlü aktörleri aratmayan oyunculuğuyla hazırladığı reklam filmi görenleri gülümsetti. Görüntüler kısa sürede yüzlerce kişiye ulaşırken Koşar’ın bu anları depremzede vatandaşları bir nebzede mutlu etti. Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’nde yaşayan 32 yaşındaki İbrahim Koşar, 10 yıldır bıçak üretimi ve bileme işi yaparak kazanç elde ediyor. İşini severek yapan Koşar, depremden dolayı psikolojik olarak zor günler geçiren hemşehrilerini gülümsetmek adına kısa bir reklam filmi hazırladı. Kurban bayramı öncesi vatandaşların ilgi odağı olan görüntü, kısa sürede yüzlerce insana ulaştı. Görüntülerde; at üzerinde boy gösteren kovboy bıçakçı tarafından hazırlanan reklam filmi görenleri gülümsetti. "Battal Gazi, Kara Murat ve kovboylardan esinlenerek bir video hazırladım" Günde 50’ye yakın insanın görüntüleri görerek kendisini aradığını ifade eden İbrahim Koşar, 10 yıldır bıçakçılık işini yaptığını belirterek "Bıçak üretme işini yaparken zaman ve hayat güzel geçiyor. İşimi severek yaptığım için herhangi bir zorlama hissetmiyorum. İnsan işini severek yapınca zorluk olmuyor. Bizim burada depremden dolayı herkeste bir kırgınlık vardı. Bu insanlara bir neşe gelsin ve iyi bıçak bilediğimi göstermek için bir video yaptım. Videoyu izleyen herkes beni aradı ve çok güzel çekmişsin dediler. Günde 50 kişi beni arıyor, çok güzel oldu. Nasıl çektin ve eline sağlık diyerek arayıp söylediler. Geri dönüşler gayret güzel, mutluyum. Kendi atımı videoda kullanmayı düşündüm. Fötr şapkam da vardı. Battal Gazi, Kara Murat ve kovboy tarzlarından biraz alarak videoyu hazırladık" dedi. "Videoyu ilk gördüğümüzde çok güldük, kendisini aradım ve tebrik ettim" Kovboy bıçakçı tarafından hazırlanan görüntülerin kendilerini mutlu ettiğini belirten künefe ustası Müslim Günal, "Videoyu ilk gördüğümüzde çok güldük, kendisini aradım ve tebrik ettim. Depremde herkesin morali bozuk diye böyle bir video yaptığını söyledi. Köy olarak herkes mutlu ve gülüyor" ifadelerini kullandı.
Düzce Kestane ormanlarına savaşçı böcekler bırakıldı DÜZCE(İHA) – Düzce ormanlarında 2021 yılında görülen Gal Arısıyla mücadele devam ediliyor. Gal Arısıyla mücadele eden Torymus Sinensisler Kaynaşlı ormanlarına bırakıldı. Gal Arısıyla biyolojik mücadele çalışmalarında, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan laboratuvarda son iki yıldır Gal Arısının yırtıcısı olan “Torymus Sinensis" türünün üretimi başlatıldı. Kestane ağaçlarında gal denilen şişkinlikler oluşturmak suretiyle, ağaçlarda meyve oluşumunu ve beraberinde arıcılık faaliyetlerini de olumsuz etkileyen bölge için ayrı önemi olan kestane balı üretimini engelleyen zararlı böcek türüyle ilgili, hava durumuna bağlı olarak ağaçların üzerindeki Gal’lere Torymus Sinensis denen yırtıcı bırakılması yöntemiyle mücadele çalışmalarına 2024 yılında da devam edildi. Laboratuvar ortamında üretilen Torymus Sinensis’ler Gal’lerin içinde bulunan zararlıyı ve larvalarını yiyerek zararlı böcek popülasyonunun yok olmasının sağlaması hedeflendi. Bu dahilde Bolu ve Bursa Orman Zararlılarıyla Mücadele laboratuvarlarında üretilen “Torymus Sinensis"ler Kaynaşlı Orman İşletme Şeflliği tarafından Kaynaşlı ormanlarına bırakıldı. Düzce Orman İşletme Müdürlüğünce bölge mıntıkasında kalan kestane ormanlarına Kestane Gal Arısı ile mücadelede laboratuvarda üretilen böceklerle aralıklı olarak yeni salımlar yapılmaya devam edileceği belirtildi.
Ankara Bakan Yerlikaya: "KALKAN-23 operasyonlarında 63 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik jandarma tarafından 4 ilde düzenlenen "KALKAN-23" operasyonlarında 63 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Organizatörlerden 38’i tutuklandı. 14’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı. Bu kapsamda, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla, Van, Çanakkale ve Şırnak’ta il jandarma komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu "KALKAN-23" operasyonlarının düzenlendiğini belirten Yerlikaya, şunları kaydetti: "Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 29 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 18’i tutuklandı, 5‘i hakkında adli kontrol kararı verildi. Van İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 14 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 9’u tutuklandı, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi ve 125 düzensiz göçmen yakalandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, 10’u tutuklandı. Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 1’i tutuklandı, 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."