ÇEVRE - 30 Mayıs 2020 Cumartesi 14:45

Van AVM açılış öncesi Vali Yardımcısı Yılmaz tarafından denetlendi

A
A
A
Van AVM açılış öncesi Vali Yardımcısı Yılmaz tarafından denetlendi

Korona virüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında bir süre önce kapatılan ve yeniden açılmasına karar veriler Van AVM, Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz tarafından denetlendi.

Korona virüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında bir süre önce kapatılan ve yeniden açılmasına karar veriler Van AVM, Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz tarafından denetlendi.


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan korona virüs pandemisinin yayılmasını önlemek amacıyla birçok toplu yaşam alanı gibi AVM’lerde bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda kapatılmıştı. Korona virüsle mücadelede kaydedilen olumlu gelişmelerin ardından, yine bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu kapsamda 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle AVM’lerin açılması kararlaştırılırken, AVM’ler de de hazırlıklar başladı. Van Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz, normalleşme süreci adımları kapsamında açılmaya hazırlanan Van AVM’de denetlemelerde bulunarak iş yerlerini en ince detayına kadar kontrol etti. Vali Yardımcısı Yılmaz, beraberindeki AVM denetim komisyonu üyeleri ile denetleme yaptığı Van AVM’deki işyeri sahibi esnafla sohbet ederek, normalleşme süreci ile ilgili bakanlık tarafından yayımlanan genelgeler hakkında bilgi verdi. Vali Yardımcısı Yılmaz, esnafla hasbihal ederek, işyerlerinin açıldıktan sonra sosyal mesafeye dikkat edilmesi, iş yerinde dezenfektan ve maske bulundurması, işyerinde çalışan personelin hijyene dikkat etmesi ve özellikle uygun sayıda müşterinin iş yerin içerisine alınması yönünde tavsiye ve uyarılarda bulundu. Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz, yeni dönemin hayırlı olmasını ve esnafa bol kazanç getirmesini dileyerek denetlemelerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Festivalin son gününde Ispartalılar şarkıcı Altay’la doyasıya eğlendi Uluslararası Isparta Gül Festivali 3 gün boyunca dolu dolu yaşandı. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken, festivalin kapanışı Altay konseriyle oldu. Konserde konuşan Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık” dedi. Uluslararası Isparta Gül Festivali 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin son gününde sabah bölümünde gül hasadı yapılırken kapanışı ise sanatçı Altay ile yapıldı. Isparta Meydan AVM’de binlerce kişiye konser veren Altay, enerjisiyle alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Konserin bitiminde alana gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen tarafından Altay’a gül tablosu ve gül ürünleri hediye edildi. Festivalin kapanışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 3 gün boyunca dolu dolu festival coşkusunun yaşandığını söyledi. Altay’ın da mükemmel bir sahne performansı olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mızın çok değerli marka ürünü olan gül adına yaptığımız festivalimizi tamamladık. Isparta’mız dünyada gül adıyla anılan tek şehir. Dünya gülyağı ihtiyacını karşılayan iliz. Bu bizim için çok değerli ve önemli. Hem maddi hem manevi, ekonomik, kültürel ve turizm anlamında değerli bir ürünümüz. Gülün sayesinde bugüne kadar çok güzel anılar yaşadık. Altay kardeşimizde bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadı, bugünkü konseriyle programımızı taçlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Altay da Başkan Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’le bir ağabey, bir abla kardeşliği olduğunu ifade ederek, “Kendilerini bir ağabey, bir abla gibi seviyorum. Kalpleri o kadar temiz ki, insanlara o kadar çok faydalı oluyorlar ki bunu ben biliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başdeğirmen çifti sanatçı Altay’a gül tablosu, çiçek ve gül ürünleri hediye etti.