ÇEVRE - 02 Temmuz 2020 Perşembe 17:48

Van Gölü’nün korunması toplantısı

A
A
A
Van Gölü’nün korunması toplantısı

Van Gölü’nün korunması ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan başkanlığında yapılan ikinci toplantı telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Van Gölü’nün korunması ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan başkanlığında yapılan ikinci toplantı telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan başkanlığında yapılan toplantıya; Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının bürokratları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bürokratları, Van Gölü çevresi il, ilçe belediye başkanları, kurum ve STK temsilcileri katıldı. Ağırlıklı olarak Van ve Bitlis’ten katılımın sağlandığı ve çevre uzmanlarının görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıda, Van Gölü’nün korunması ve bu süreçte yapılan çalışmalar ele alındı.


Toplantıda; Van Gölü Çevre Koruma Kanunu taslağı, turizm bölgesinin alt yapısının kurulması, Van Gölü dip taraması, Van Gölü çevresinde hayvansal atıklara yönelik düzenlemelerin yapılması, hayvansal atıkların değerlendirilmesi, Van Gölü’nde gemi ulaşımı ve taşımacılığı, kirliliğin azaltılması, atık su arıtma tesislerinin planlanması ve yatırımları, sıfır atık yönetimine ilişkin belediye uygulamaları, eğitim çalışmaları, katı atık düzenli depolama sahalarının planlanması ve yatırımları, denetim ve izleme konuları üzerinde yapılan ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.


Toplantı ile ilgili bilgi veren Başkan Geylani, “Van Gölü’nün korunmasına yönelik kapsamlı ikinci toplantıyı gerçekleştirdik. Van Gölü’nün korunması ve temiz kalması için ikinci toplantıyı düzenleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’a teşekkür ederim. Van Gölü’nün temizliğinin sadece bir paydaş ile yapılamayacağını ilettik. Van Gölü’nü ancak ve ancak tüm belediyeler, STK’lar ve diğer tüm paydaşların ortak gayreti ile kurtarabiliriz. Van Gölü’ndeki temizliğin sürekliliğinin sağlanması için gerekli ekip ve ekipmanların kullanımı konusunda çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Gerçekleşen toplantıda son alınan kararlardan sonra hazırlanan eylem planının onaylanması ile Van Gölü koruma altına alınarak temizlenecek ve Van Gölü’nün kirletilmesine müsaade edilmeyecek. Biz de bu kapsamda mevcut arıtma tesisimizin revize çalışmalarına başladık. Yaklaşık 30 yıllık bir problem olan ve Van Gölü’ne akan atık suların da arıtma tesisine bağlanması çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yeni yapılan altyapı çalışmamızı bu senenin sonunda bitirerek Van Gölü’ne hiçbir şekilde atık suyun akmasına izin vermeyeceğiz. Bu çalışmada desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.