ASAYİŞ - 10 Temmuz 2020 Cuma 12:12

Van Gölü’nde batan tekneden cesetler çıkarılıyor

A
A
A
Van Gölü’nde batan tekneden cesetler çıkarılıyor

Van Gölü’ne 13 gün önce açılan ve 2 gün önce batık halde bulunan tekneden cesetler çıkarılmaya devam ediyor.

Van Gölü’ne 13 gün önce açılan ve 2 gün önce batık halde bulunan tekneden cesetler çıkarılmaya devam ediyor.


Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi’nden açıldıktan sonra batan teknedeki cesetlerin çıkarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Çarpanak Adası açıklarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla batan teknenin bulunduğu bölgedeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.



Şu anada kadar 16 cesede ulaşıldı


Van Gölü’nün yüzeyinde ve kıyılarda yürütülen çalışmalarda su altı görüntüleme cihazıyla (ROW) bugün 3 ceset daha bulundu. Böylece şu ana kadar ulaşılan ceset sayısı 16’ya yükseldi.


Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi’nde 27 Haziran’da tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş’tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, yürütülen çalışmalar çerçevesinde Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte tekneyi bulmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de kavgaya müdahale eden polislere saldıran şahıs kamerada İzmir’in Bornova ilçesinde kavga ihbarına giden polis ekipleri, kavgaya karıştığı öğrenilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Polislerden birine kafa atan ve daha sonra müdahale eden diğer polislere de yumruklarla saldıran genç, zor kullanılarak gözaltına alınırken, o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay gece saatlerinde Bornova Küçükpark Meydan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kavga ihbarına giden polis ekipleri tarafları ayırarak olaya müdahale etti. Bu esnada kavgaya karıştığı öğrenilen E.O.D. (25), polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınacağı esnada kendisinin yanına giden bir polisin kaskına kafa atan E.O.D., daha sonra kendisine müdahale eden polislere de yumruklarıyla saldırdı. Polislere saldıran genç daha sonra gözaltına alınarak emniyete götürülürken, saldırıya uğrayan polis memurlarının da kendisinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Saldırı anları kamerada Öte yandan yaşanan kargaşa, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde E.O.D.’nin kendisine müdahale eden polislere direnmesi, polislerden birinin kaskına kafa atması ve diğerlerine yumruklarla karşılık verdiği anlar görüntülendi. Öte yandan görüntülerde E.O.D.’ye polis ekiplerinin müdahale etmesi ve gözaltına alınarak götürüldüğü anlar da yer aldı.