ÇEVRE - 14 Ocak 2021 Perşembe 15:05

Çaldıran’da kış ortasında bahar temizliği

A
A
A
Çaldıran’da kış ortasında bahar temizliği

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yerlerinden biri olan Van’ın Çaldıran ilçesinde kış mevsimde havaların güzel gitmesiyle temizlik çalışması başlattı.

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yerlerinden biri olan Van’ın Çaldıran ilçesinde kış mevsimde havaların güzel gitmesiyle temizlik çalışması başlattı.


İlk kar yağışının ardından hava sıcaklığının eksi 39 derecenin altına kadar düştüğü ve yolların kapandığı Çaldıran ilçesinde son bir haftadır adeta bahar havası yaşanıyor. Havanın güzel gitmesini fırsat bilen Çaldıran Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, eriyen kar sularının çarşı merkezinde yaya trafiğini engellememesi için temizlik çalışması başlattı.


Kış ortasında son bir haftadır bahardan kalma günlerin yaşandığını belirten Belediye Başkan Şefik Ensari, sıcak havaları fırsata çevirerek çarşı merkezinde genel temizlik çalışması başlattıklarını söyledi. Başkan Ensari, “İlçemiz 2050 rakımlı Türkiye’nin en soğuk ve kar yağışının yaşandığı bir yerleşim yeridir. İlçemizde ilk kar yağışının ardından kapanan yollarımızı ulaşıma açarak olası buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmalarımızı tamamladık. İlçemizde hava sıcaklığı geceleri eksi 39 derecelere kadar düşerken, gündüzleri ise eksi 15 derecedir. Ancak son bir haftadır bu mevsimde alışık olmadığımız bahardan kalan günleri yaşıyoruz. Hava sıcaklıkları bir anda eksiden artılara çıkmasıyla birlikte yağan karların erimesine neden oldu. Haliyle çarşı merkezinde eriyen kar, su birikintilerine neden oldu. Çaldıran Belediyesi olarak havanın sıcak oluşunu fırsata çevirerek genel çevre temizliği yaparak biriken su birikintilerinin akıntısını sağlayarak yaya trafiğinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu’nda Bahar” temasıyla düzenlenen Hıdırellez şenlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Alanı dolduran kalabalık yapılan gösterilerle Hıdırellez’i coşkuyla kutladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Kızılay Meydanı’nda düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde sihirbaz, jonglör, ateşbaz, palyaço ve Roman dansı grubu sahne alırken Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney yaptığı açıklamada, "Bütün milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı, manevi bayramlarımızı böyle coşkuyla, bir arada, kaynaşarak kutlayacağız. Her seferinde farklı mahallelerde bir araya geleceğiz. Belediyenin hizmetlerini farklı mahallelerdeki çocuklarımız hissetsin, farklı mahallelerde yaşayan komşularımız hissetsin diye tek bir noktada değil Beyoğlu’nun değişik mahallelerinde bu faaliyetlere devam edeceğiz. Bugün Hıdırellez bahar bayramı doğanın yeniden canlanması demek. Aynı 31 Mart’ta olduğu gibi. 31 Mart’ta da Beyoğlu yeniden canlandı. 31 Mart’ta Beyoğlu’nu hep beraber rengarenk yaptık. Hıdırellez duaların edildiği, darda kalanların çare aradığı, hasta olanların şifa bulmak için dua ettiği, yardıma muhtaç insanların dua ettiği dolayısıyla dileklerin kabul olduğuna inanılan bir gün. Bugün karada darda kalanlara yardım eden Hızır ile denizde zorda kalanlara yetişen İlyas’ın 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece gül ağacının dibinde buluşmasına istinaden kutladığımız Hıdırellez bayramı. Bizler Beyoğlu’nda tüm kimliklere ait bayramları kutlayalım” dedi. Konuşmasının sonlarında Gazze’de zulüm gören insanlara dua eden Güney şunları söyledi: "Bizler Beyoğlu’nun renkliliğini el ele verip birlikte geleceğe taşıyalım. Yine dualarla dileklerle kapatalım. Özellikle Gazze’deki mazlumlara inşallah zulmün son bulduğu günler olsun diyorum. Hastaların şifa bulduğu günler olsun, darda kalanların darına Hıdırellez’in yetişmesini diliyorum. Hepinize buraya katıldığınız için, bu coşkuya destek verdiğiniz için bayramı bizlerle birlikte el ele kutladığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı. Güney’in konuşmasının ardından Hıdırellez balonu uçurulurken, etkinlik müzik ve dans gösterileriyle devam etti.