YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 14:19

ÇALDIRAN`DA TELAFİ EĞİTİMİNE BAŞLANDI

A
A
A
ÇALDIRAN`DA TELAFİ EĞİTİMİNE BAŞLANDI

Van’da okulların yeniden açılmasıyla eğitim seferberliği başlatan öğretmenler, hafta sonu da ders vermeye başladı.
Çaldıran ilçesinde eğitim-öğretim veren Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri, büyük bir özveri örneği göstererek hafta sonu tatillerini de öğrencilerine ayırdılar. 6 haftalık deprem tatilinden sonra telafi eğitimine başlayan öğretmenlerin fedakarlığı, veliler tarafından da taktirle karşılandı. Ücretli öğretmenler de gönüllü olarak hafta sonu görev alırken, öğrenciler geride kaldıkları dersleri işlemenin mutluluğunu yaşıyor. Depremden sonra birçok öğretmenin Van’dan gitmek için çaba harcadığını ifade
eden veliler, öğretmenlerin hafta sonu mesailerini çocuklara ayırmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler. Sene başında ilçeye atanan Milli Eğitim Müdürü Ayhan Koçak ile birlikte eğitimde bir canlanma olduğunu vurgulayan veliler, Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki öğretmenlerin bu fedakarlıklarının diğer okullara da örnek olması temennisinde bulundu.
Öğrencilerin geride kaldıkları dersler için büyük bir gayret sarf eden öğretmenlerin bu özverili davranışlarından son derece memnun olduğunu belirten İlçe Eğitim Müdürü Ayhan Koçak ise, "Deprem tatilindeki eksiklikleri gidermek için diğer öğretmenlerden de fedakarlık bekliyoruz. Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir. En büyük amacımız, öğrencilerimizin diğer şehirlerde okuyan öğrencilerle görülen dersleri eşitlemektir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir