ÇEVRE - 26 Temmuz 2021 Pazartesi 08:44

Doğa harikası Bahçesaray’a ziyaretçi akını

A
A
A
Doğa harikası Bahçesaray’a ziyaretçi akını

Van’ın Bahçesaray ilçesinde dağın adlından çıkan ve yörede "subaşı" olarak adlandırılan doğa harikası su kaynağı ziyaretçilerini ağırlıyor.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde dağın adlından çıkan ve yörede "subaşı" olarak adlandırılan doğa harikası su kaynağı ziyaretçilerini ağırlıyor.


3 bin 500 rakımlı dağları, soğuk akan çayları ve yeşil doğasıyla bilinen Bahçesaray ilçesi kısıtlamaların kaldırılmasıyla misafirlerini ağırlıyor. Çetin geçen kış mevsimi nedeniyle yılda sadece 5 ay misafir ağırlayan Bahçesaray ilçesi, güzellikleriyle görenleri adeta büyülüyor. Yüksek dağların arasında ve yeşillikle çevrili el değmemiş coğrafyasıyla özellikle ilkbaharda her köşesinin ayrı bir tabloya dönüştüğü ilçe; ormanlık alanları, soğuk akan çayı, kırmızı benekli alabalığı, ceviz ağaçları ve bal üretimiyle bölgede ismini duyuran ilçeler arasında yerini alıyor.


Bahçesaray ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta olan ve mağarayı andıran bir dağın içinden çıkan su ise ilçenin ihtiyacını karşılamasının yanı sıra kayaların arasında büyük bir coşku ile akmasıyla ziyaretçilerine eşsiz doğal güzellik sunuyor.


İHA muhabirine konuşan AK Parti İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, bayram tatiliyle birlikte vatandaşların ilçeye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “9 günlük bayram tatiliyle birlikte Van il merkezi başta olmak üzere birçok ilimizden insanlarımız daha güzel bir bayram geçirmek için ilçemize geldiler. Hemşehrilerimizin burada yeşil alan ve su kaynağıyla doğal bir ortamda piknik yapma imkânı buluyorlar. Her taraf tıklım tıklım dolu. İnsanlarımız burada güzel vakit geçiriyor. Tüm vatandaşlarımızı Bahçesaray’a bekliyoruz. Görülmeye değer güzelliklere sahip” dedi.


Subaşına pikniğe gelen vatandaşlar ise herkesin doğa harikası Bahçesaray’a gelerek zaman geçirmesi gerektiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kadına şiddette yürekleri sızlatan görüntü Aksaray’da araçtan inip kaçmak isteyen eski karısını refüjde yakalayan şahıs, ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını sürükleye sürükleye zorla arabaya bindirdi. Şahıs gözaltına alınırken, kadın koruma altına alındı. Olay, akşam saatlerinde Hacılar Harmanı Mahallesi Toptancılar Sitesi yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eski eşi olduğu öğrenilen D.E. (42) isimli kadın ile görüşmek üzere buluşan Ö.F.B. (45) bir süre konuştuktan sonra kadın araçtan inmek istedi. Kadını araçtan indirmediği iddia edilen eski koca, aracın kapılarını kilitleyip hareket ederek kadının inmesine engel oldu. Bir süre sonra kırmızı ışıkta duran araçtan inmeyi başaran kadın, kaçmak isterken eski kocası tarafından refüjde yakalandı. Darp etmeye çalıştığı kadını kollarından tutarak zorla durdurmaya çalışan Ö.F.B., ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını yine zorla araca götürmeye çalıştı. Kadın direndikçe sokak artasında kadını zorla götürmeye çalışan eski koca, giysilerinin açılmasına bile aldırış etmeden kadını zorla sürükleye sürükleye 68 ES 022 plakalı araca doğru götürdü. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansırken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şahsı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs ve koruma altına alınan kadın, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.