GENEL - 23 Ocak 2012 Pazartesi 16:23

ALTERNATİF EĞİTİM ÇADIRINA İZİN ÇIKTI

A
A
A
ALTERNATİF EĞİTİM ÇADIRINA İZİN ÇIKTI

Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, kurdukları alternatif eğitim çadırlarının kapatılması yönündeki yazı üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp Eğitim Destek Evi’nin açılmasında mutabık kaldıktan sonra eğitim kurumunu tekrar hizmete açtıklarını söyledi.
Van Belediyesi tarafından Sami Dinç Eğitim Destek Evi ile Halkevleri ve Van Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Evi Etkinlik Çadırları, Van Valiliği tarafından ’alternatif eğitim verildiği’ gerekçesiyle kapatılması için karar alınmıştı. Maddi durumu kötü olan öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmasına eğitim desteği vermek için açılan ve depremden dolayı kurulan çadır dersliklerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ve bilgisi dışında alternatif eğitim verilmesi ve dersliklere Kürtçe isim verildiği
gerekçesiyle Eğitim Destek Evi ile Çocuk Evi Etkinlik Çadırları’nın kapatılması için alınan karar üzerine yapılan görüşmeler sonuç verdi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Van Belediyesi olarak 3 yıl önce yoksul öğrencilerin dershaneye gidebilmeleri ve üniversiteyi kazanmaları için Eğitim Destek Evi’ni açtıklarını söyledi. İlk yıl 90, üçüncü yılın sonunda 550 öğrenciye vardıklarını ifade eden Doğar, şöyle konuştu: "Üniversiteye hazırlanan çocuklarımıza destek olmak için dershane açtık. İlk üç yıl sorun yoktu. Yüzde 50’ye yakın öğrenci üniversiteye yerleşti. Bundan mutlu olduk. Maalesef
deprem sonrası Milli Eğitim Müdürlüğü, ’Siz böyle bir çalışma yapamazsınız, bizimle ortaklaşa bir çalışma yürütmeniz gerekir’ konusunda bir kapatma yazısı göndermişti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Cuma günü itibariyle gerekli çalışmaları yaptıktan sonra mutabık kalarak tekrar Eğitim Destek Evi’nin açılmasını sağladık. Kapatma kararı ile son derece üzgün olduğumuzu kamuoyu ile paylaştık."
Eğitim Destek Evi’nden faydalanan öğrenciler ise, maddi durumları iyi olmadıkları için Van Belediyesi tarafından kendilerine sağlanan imkan karşısında son derece mutlu olduklarını ve kapatılma kararına ise sonucu üzüldüklerini ifade ettiler.
Yaklaşık 3 yıl önce maddi durumu kötü olan öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurulan Eğitim Destek Evi, üçüncü yılında 550 öğrenciye ulaşmıştı. Depremde binası kullanılamaz hale gelen Eğitim Destek Evi, depremin ardından bir ay sonra öğrencilerin mağdur olmaması için Atatürk İlköğretim Okulu bahçesine 5 sınıflık çadır kurdu. Eğitim Destek Evi’ne depremde hayatını kaybeden destek evi öğretmeni Sami Dinç’in adı verildi.
Öte yandan, Halkevleri ve Van Belediyesi tarafından kurulan ’Çocuk Evi Etkinlik Çadırları’ için de alınan kapatma kararı ile ilgili bir gelişme yaşanmadığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir