YEREL HABERLER - 06 Şubat 2014 Perşembe 12:11

Yyü’de Üniversite -van İş Çevreleri Eğitim İşbirliği Toplantısı

A
A
A
Yyü’de Üniversite -van İş Çevreleri Eğitim İşbirliği Toplantısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından düzenlenen “Üniversite-Van iş Çevreleri Eğitim İşbirliği Toplantısı”nda Van iş çevrelerinin ihtiyaç duyduğu eğitimler ve YYÜ’nün bu eğitimlere katkısı belirlenmeye çalışıldı.
Toplantıda; İş-Kur, KOSGEP ve bazı odaların eğitim destek projeleri açıklanırken, bu programlar çerçevesinde işveren ve çalışanların eğitimlerinin gerçekleştirilmesi konuları tartışıldı. Toplantıda bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YÜSEM’in çok aktif ve iş çevrelerine çok büyük katkılar sunabilecek bir birim olduğunu belirterek, “Üniversitemizin kapısı herkese açık, birlikte neler yapabiliriz diye iş çevreleri ile sürekli irtibat halindeyiz. Katıldığımız değişik toplantılarda öneriler ve teklifler alıyoruz. Bunlardan bazılarını da değerlendirip hayata geçiriyoruz, bu toplantı da onlardan biri. Çok önemli bir toplantı. Buradan alacağımız çıktıları da değerlendirip en kısa sürede hayata geçireceğiz. Van’ın geleceği için el birliği ile istikrarlı adımlar atacağız. Sizlerde bu enerjiyi görüyorum, üniversitemizde bu enerji var. Her kurum, odalar, sivil toplum kuruluşu elinden geleni yapıyor bunu biliyorum. Daha fazlasını birlikte yapabiliriz” şeklinde konuştu.
İŞ-KUR, KOSGEP, Van TSO, VATBO, DAKA, MÜSİAD, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Organize Sanayi Bölgesi temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda; YÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürol Zırhlıoğlu, İŞ-KUR ve KOSGEP temsilcileri birer sunum yaptı. Soru cevap bölümü ardından sona eren toplantıya YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Can, kurum ve oda temsilcileri, akademisyenler katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.