GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 14:43

Nöbetçi öğretmenden hayat kurtaran heimlich manevrası

A
A
A

Van’ın Edremit ilçesindeki Şehit Nurettin Türkmen İlkokulunda nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencinin imdadına nöbetçi öğretmen yetişti.

Olay, 26 Nisan 2024 tarihinde Edremit ilçesindeki Şehit Nurettin Türkmen İlkokulunda yaşandı. 3’üncü sınıf öğrencisi Ömer Ali Kurucan (9), kantinden aldığı tostu yerken nefes borusuna ekmek parçası kaçtı. Kurucan, o sırada panik içinde nöbetçi sınıf öğretmeni Cüneyt Tuncil’in yanına koştu. Öğrencinin nefes alamadığını fark eden sınıf öğretmeni Tuncil, heimlich manevrasıyla cismi çıkararak öğrencinin nefes almasını sağladı. Öğretmenin öğrenciye müdahale anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

“İlk yardım bilgisinin ne kadar önemli olduğunu gördük”

Konuya ilişkin konuşan sınıf öğretmeni Cüneyt Tuncil, olayın gerçekleştiği gün nöbetçi olduğunu ve koridorları gezdiğini belirtti. O sırada karşısına çıkan bir öğrencinin kedisini uyardığını ancak ilk etapta fark etmediğini anlatan Tuncil, “İlk birkaç saniye fark edemedim açıkçası ama sonrasında boğazında bir şey olduğunu fark edince heimlich manevrasıyla çocuğun ağzındakini çıkartmaya çalıştık. Bu olayla ilk yardım bilgisinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş olduk. Tabii ki hizmet içi eğitimde Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitimleri olmuştu. Uygulamalı olarak bize bunun gibi birçok ilk yardım bilgisi verilmişti. Açıkçası olayı izledikten sonra ne kadar önemli olduğunu gördüm. Yani ben o an olayın heyecanıyla çok şey yapamadım. Çocuğun hayatına dokunmak bizim için çok önemli” dedi. Yediği tostun nefes borusuna kaçtığını dile getiren Ömer Ali Kurucan ise “İlk olarak su içtim ama geçmedi. Daha sonra kapıda Cüneyt hocayı gördüm. Karnıma baskı yaptı ve boğazıma takılan ekmek çıktı. Beni kurtaran hocama çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yılmaz Sönmez - Atilla İdiz 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fransa Ligue 1’de en güçlü aday beIN MEDIA GROUP Fransız basını, Ligue 1’de sezon sonu itibarıyla sona erecek yayın hakları ihalesi için yeni dönemde en güçlü adayın beIN MEDIA GROUP olduğunu yazdı. Avrupa’nın en önemli 5 liginden biri olan Fransa Ligue 1’de gözler, sezon sonunda yapılacak olan yeni yayın ihalesine çevrildi. beIN SPORTS, yeni dönemde Fransa Ligue 1’in de yayın haklarına sahip olabilmek için, lig yönetimiyle görüşmelerini sürdürüyor. Ligue 1 Başkanı Vincent Labrune, çeşitli medya kuruluşlarıyla yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamadığı ve son olarak DAZN’ın ihaleden çekilmesiyle beIN SPORTS’un en güçlü teklif ile önümüzdeki sezon yayın haklarını alması bekleniyor. beIN Sports’tan 700 milyon Euro RMC Sports, yayın ihalesi hakkında kaleme aldığı haberde Yousef Al-Obaidly’nin, yayın hakları müzakerelerinde önemli bir oynadığını okuyucularına aktardı. beIN SPORTS’un 700 milyon Euro’luk teklifle LFP’nin kapısını çalacağını iddia edilirken, bu teklifin resmiyet kazanabilmesi için beIN SPORTS ile yayın distribütörü CANAL+ arasında yapılacak müzakerelerin de önem taşıdığı vurgulandı. İki taraf arasında anlaşmanın sağlanması için Yousef Al-Obaidly’nin yoğun bir çaba içinde olduğu ifade edildi. Uzun ve yoğun görüşmelerin ardından beIN, özellikle Canal+ ile finansal bir çözüm bulunması koşuluyla Ligue’in yerel TV haklarının değerini 700 milyon Euro’ya çıkarmasına izin vermeyi kabul etti. Doha ile sürekli temas hâlinde olan beIN yöneticileri Fransız futbolunu kurtarmayı kabul ettiler. beIN’e yakın bir kaynak “Yousef pazarlık konusunda çok serttir” diyor. Rakamlar konusundaki bilgisi akıllara durgunluk veriyor. beIN’in herhangi bir yayın hakkı için ödediği rakamları son ondalık noktasına kadar biliyor. CANAL+ yöneticisi Maxime Saada, beIN MEDİA GROUP CEO’su Yousef Al-Obaidly hakkında şunları söyledi: “Yousef sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri. Elbette spor alanında dünya çapında bir uzman ama çok sayıda bölgede yayın hakları faaliyetlerini yönettiği için bundan çok daha fazlası. Uzmanlığının yanı sıra çalışma becerisi ve her zaman nazik yaklaşımı da herkes tarafından kabul görüyor.” Saada: “Yousef, sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri” RCM Sport’a açıklamalarda bulunan Canal+ CEO’su Maxime Saada, “Yousef, sektörde dünyanın en iyi profesyonellerinden biri. Elbette spor alanında dünya çapında bir uzman ama çok sayıda bölgede televizyon yayın hakları faaliyetlerini yönettiği için bundan çok daha fazlası. Uzmanlığının yanı sıra çalışma becerisi ve her zaman nazik yaklaşımı da herkes tarafından kabul görüyor” dedi. Fransa liglerinde yer alan takımların finansal durumlarını denetleyen DNCG’nin, tüm Ligue 1 kulüpleriyle bir araya gelmesi ve mayıs ayı sonunda ilk görüşmenin yapılması beklenirken, konu hakkındaki ihalenin 5 Haziran’da sonuçlanması bekleniyor.