ÇEVRE - 31 Ağustos 2025 Pazar 16:09

Van Gölü Sahil Yolu’nda sona gelindi

A
A
A
Van Gölü Sahil Yolu’nda sona gelindi

Van Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden biri olan Van Gölü Sahil Yolu Projesi’nin son etabına başlandı.


Van Büyükşehir Belediyesi’nin mega projelerinden olan ve geçtiğimiz yıl ilk iki etabı tamamlanan 10 kilometrelik Van Gölü Sahil Yolu’nun son etabında da çalışmalara başlandı. Bu etapta daha önce Tuşba Belediyesi tarafından yapılan mevcut sahil yolu genişletilerek, 20 metre ve dört şeride çıkarılıyor. Ayrıca yolda aydınlatma ve üstyapı çalışmaları da yapılacak.


Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda onlarca iş makinası ve personel çalışıyor. Ekipler, bir yandan 2 kilometrelik üçüncü etapta asfalt serimine devam ederken, dördüncü ve son etap olan ve Atıksu Arıtma Tesisi yanı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasındaki 6 kilometrelik yolda da ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor.



18 kilometrelik sahil yolu kent trafiğini rahatlatacak


Buranın tamamlanması ile birlikte toplam 18 kilometrelik uzunluğa ulaşacak olan Van Gölü Sahil Yolu üç merkez ilçeyi sahille buluşturacak. Edremit ilçesi Uygulama Oteli Yanında başlayan yol Van Yüzüncü yıl Üniversitesine kadar uzanacak. Ayrıca projenin tamamlanmasıyla birlikte kent trafiğinde ciddi bir rahatlama yaşanırken, vatandaşların da Van Gölü’nün eşsiz doğasından daha çok faydalanması sağlanacak.


Projenin 8 kilometrelik üçüncü ve dördüncü etaplarında sahil yolu ile birlikte yol, refüj, kaldırım, aydınlatma, yürüyüş ve bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri, çocuk oyun alanları, sosyal donatılar yapılarak, özelikle İpekyolu ve Tuşba ilçe sınırları içerisindeki sahillerin daha kullanışlı hale getirilmesi de sağlanacak.



Van Gölü Sahil Yolu’nda sona gelindi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) Bursa Şubesi tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından oruçlar açıldı. İftarın ardından konuşan AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar, şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada buluşmanın büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Akar, AŞAV olarak her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduklarını belirterek, "Dün yanınızdaydık, bugün yanınızdayız, Allah izin verirse yarın da yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi. Akar ayrıca programın gerçekleşmesine katkı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibine teşekkür etti. Programda söz alan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı adına Nurtaç Usta ise şehitlerin milletin gönlünde yaşamaya devam ettiğini vurguladı. Usta, Bakara Suresi’nden ayet okuyarak şehitlerin manevi değerine dikkat çekti ve şehit aileleri ile gazilerin fedakârlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti. Usta ayrıca organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar ve vakıf yöneticilerine teşekkür etti. AŞAV Genel Başkanı Ziya Sözen ise konuşmasında şehitlerin vatan, bayrak ve mukaddes değerler uğruna en büyük fedakârlığı yaptığını belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çeken Sözen, güçlü bir savunma sanayisinin ve toplumsal dayanışmanın önemine değindi. Program kapsamında şehit ailelerine vefa ve teşekkür amacıyla plaket takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı törende şehit ailelerine gösterilen ilgi ve saygı katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. AŞAV’ın Türkiye genelinde 27 ilde şubesinin bulunduğunu belirten Sözen, vakıf olarak şehit aileleri ve gazilere yönelik sosyal destek çalışmalarını sürdürdüklerini ve üniversite öğrencilerine düzenli burs sağladıklarını ifade etti. Sözen ayrıca hedeflerinin 2026 yılı Haziran ayına kadar şube sayısını 65’e çıkarmak olduğunu söyledi. Programa Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) Genel Başkanı Ziya Sözen, AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar, Eskişehir, Çanakkale ve İstanbul şube başkanları, Bursa’daki siyasi parti ilçe başkanları ve yardımcıları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı. Program, şehitler için yapılan duaların ardından sona erdi.
Ağrı Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi, okullardaki güvenlik tedbirleri için Önder’e teşekkür etti Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, kent genelinde yürütülen güvenlik çalışmalarının yanı sıra okullarda giriş ve çıkış saatlerinde sağlanan güvenlik tedbirleri dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Göksel Önder’i makamında ziyaret etti. Eğitim Bir Sen Ağrı Şubesi yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, şehirdeki huzur ve güven ortamının eğitim süreçlerine olumlu katkıları değerlendirildi. Ziyarette konuşan Gümüşer, özellikle öğrencilerin okula geliş ve gidiş saatlerinde alınan güvenlik önlemlerinin hem veliler hem de eğitim camiası açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Kentte güvenli bir eğitim ortamının oluşmasına katkı sunan tüm emniyet teşkilatına teşekkür eden Gümüşer, "Eğitim, huzur ve güven ortamında çok daha sağlıklı yürütülebilen bir süreçtir. Özellikle çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin güven içerisinde gidip gelmeleri ailelerimiz, eğitim camiası bizler için son derece kıymetlidir. İl Emniyet Müdürlüğümüzün il genelinde sürdürdüğü çalışmaların yanında, okulların giriş ve çıkış saatlerinde aldığı tedbirler eğitim camiası tarafından takdirle karşılanmaktadır. Öğrencilerimizin güvenliğini önceleyen bu hassas yaklaşım, hem velilerimizin hem de öğretmenlerimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bu vesileyle başta İl Emniyet Müdürümüz Sayın Göksel Önder olmak üzere, gece gündüz demeden görev yapan tüm emniyet mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Şehrimizde huzur ve güven ortamının devam etmesi adına gösterilen gayretin çok değerli olduğunu düşünüyoruz" dedi. Ağrı İl Emniyet Müdürü Göksel Önder ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplumun tüm kesimleriyle iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Önder, "Nazik ziyaretlerinden dolayı Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Sayın Süleyman Gümüşer ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin güvenliği başta olmak üzere şehrimizin huzuru için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.