EĞİTİM - 16 Ocak 2026 Cuma 11:21

Van’da 275 bin 363 öğrenci karne heyecanı yaşadı

A
A
A
Van’da 275 bin 363 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Van’da 2025-2026 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ererken, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören 275 bin 363 öğrenci karne alarak iki haftalık yarıyıl tatiline girdi.


Kent genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla birlikte 20 bin 95 öğretmen için de yarıyıl tatili başladı. 8 Eylül 2025 tarihinde başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle öğrenciler karne sevinci yaşadı.


Okullarda düzenlenen karne törenlerinde öğrenciler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte karne heyecanı yaşarken, bazı okullarda çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi. Karne dağıtım töreni kapsamında Van Valisi Ozan Balcı, Özen Adalı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.


Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Vali Balcı, öğrencilere kitaplarla birlikte karnelerini dağıttı. Öğrencilere tatilde bol bol dinlenmeleri ve kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Balcı, öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller diledi.


Yarıyıl tatilinin ardından öğrenciler, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için okullarına yeniden dönecek.



Van’da 275 bin 363 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tanoğlu: "Erzincan’da nöbetçi noter uygulaması başlamalıdır" Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, iş dünyasından gelen nöbetçi noter talebinin artık bir beklenti değil, zorunlu bir ihtiyaç olduğunu açıkladı. Tanoğlu, son dönemde oda üyelerinden yoğun şekilde gelen nöbetçi noter uygulamasına ilişkin talep ve beklentiler hakkında kamuoyunu bilgilendiren kapsamlı bir açıklama yaptı. Tanoğlu açıklamasında "Son dönemde üyelerimizden yoğun şekilde tarafımıza iletilen nöbetçi noter uygulamasına ilişkin talep ve beklentiler hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Üyelerimiz, ticari hayatın doğal akışı içerisinde hafta sonları da acil noter işlemleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle sözleşmeler, vekâletnameler, satış ve devir işlemleri gibi ticari hayatın vazgeçilmez unsurları olan noter hizmetlerine erişimde yaşanan aksaklıklar zaman kaybına, ekonomik mağduriyetlere ve iş süreçlerinin yavaşlamasına neden olmaktadır. Üyelerimizin ortak talebi haline gelen nöbetçi noter uygulamasının ilimizde de hayata geçirilmesi, artık bir beklenti değil, açık bir ihtiyaçtır. Bu çerçevede, üyelerimizden gelen talepler Odamız tarafından titizlikle değerlendirilmiş, mevcut durumun ticari hayat üzerindeki etkileri somut veriler ve örneklerle ortaya konulmuştur. Odamız, bu önemli talebi, üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ilgili kurum ve mercilere resmi yazışmalar yoluyla iletmiştir ve takip etmektedir. Şunun özellikle altını çizmek isterim; Bizler, masa başından değil, sahadan gelen sesle hareket ediyoruz. Üyelerimizin işini kolaylaştırmayan, ticari hayatı zorlaştıran her uygulama bizim için çözülmesi gereken bir konudur. Nöbetçi noter uygulaması da bu kapsamda ele aldığımız ve takipçisi olduğumuz önemli başlıklardan biridir. Bu süreçte, üyelerimizin yanında olmaya, taleplerini savunmaya ve gelişmeler hakkında kamuoyunu şeffaf şekilde bilgilendirmeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim." dedi.
İstanbul Ara tatile giren öğrencilerden, balık müzesi ziyareti Türkiye genelinde bugün öğrenciler 15 günlük ara tatile girdi. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde mumyalanmış deniz canlılarını görüp, balık ekmek yiyerek gönüllerince bir gün yaşadı. Ülke genelinde bugün 15 günlük ara tatile girdi. İstanbul Beylikdüzü ilçesinde de ara tatile giren bir ortaokulun öğrencileri soluğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde aldı. Yüzlerce çeşit mumyalanmış balığın sergilendiği alanı gezen öğrenciler, müze kurucusu Balıkçı Kenan’dan da bilgiler aldı. Gönüllerince bir gün yaşayan onlarda öğrenciye müze gezisi sonrasında balık ekmek ikram edildi. Öğrencilerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Balcı, müzenin 365 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini söyledi. Neşeli tatiller diliyorum, bol bol balık yesinler" Balcı, "Bugün ki dersimiz deniz ve balık. Değerli öğrenci kardeşlerime bugün denizi balığı anlatıyoruz. Denizlerimizin tükenmeyen madenler olduğunu, denizlerimizin ekmeden biçtiğimiz tarlalar olduğunu, öğrenci kardeşlerimize bugüne anlatıyoruz. Balığın ne kadar değerli olduğunu, kardeşlerimize öğrencilerimize gençlerimize anlatıyoruz. Haftada en az 2 gün balık, ömür boyu sağlık diyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz bu dönem neşeli ve güzel dersler geçirdi. Şimdi tatil zamanı. Öğrenci kardeşlerimize tatillerinde neşeli günler diliyorum. Balık yesinler bol bol" dedi. Müzeyi çok beğendiğini ifade eden öğrencilerden Veysel Taha, "Gelmeyen arkadaşlarımda mutlaka gelsinler" dedi. Güney Zengin isimli bir diğer öğrenci ise, "Müze çok güzel bedava olması da çok güzel, çok mutluyum ve heyecanlıyım. Herkesi bekliyoruz. Her zaman balık yerim" diye konuştu. Meryem Sıdıka Öztürk isimli öğrenci, "Buraya geldiğim için çok mutluyum, ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyoruz. Okulumuza da çok teşekkür ederiz" diye konuştu.
Bilecik BŞEÜ sağlıkta gücünü artırıyor: 7 asistan hekim uzmanlık eğitimine başladı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde (BŞEÜ) tıp eğitiminde yeni dönem başlarken, 7 asistan hekim uzmanlık eğitimine başladı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, sağlık alanındaki planlı ve kararlı çalışmalarıyla önemli bir kazanıma daha imza attı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya ve Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Arıkan’ın Sağlık Bakanlığı nezdinde yürüttüğü girişimler sonucunda; Ortopedi, Üroloji ve Acil Tıp Ana Bilim Dallarında toplam 7 asistan hekim, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimine başladı. Tıp Fakültesi’nin kısa sürede oluşturduğu güçlü akademik kadro ve modern altyapı ile tıp eğitiminde önemli bir aşamaya ulaşıldı. Asistan hekimlerin göreve başlamasıyla üniversitenin eğitim kapasitesi güçlenirken, Bilecik’te sunulan sağlık hizmetlerinin niteliğine de katkı sağlandı. Göreve başlayan asistan hekimleri makamında kabul eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, sürece katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti. Gerçekleştirilen görüşmede; asistan hekimlerin uyum süreçleri, klinik eğitim planları, tıp fakültesi öğrencileri ile asistan hekimlerin eğitimlerinin daha nitelikli hale getirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, "Üç ana bilim dalında başlayan bu süreç, üniversitemizin tıp eğitiminde geldiği noktayı göstermektedir. Önümüzdeki dönemde diğer ana bilim dallarında da asistan hekim kadrolarının açılması için çalışmalarımız sürecek. Sağlık alanındaki tüm akademik ve klinik faaliyetleri kararlılıkla desteklemeye devam edeceğiz" dedi.