ASAYİŞ - 22 Kasım 2025 Cumartesi 21:10

Van’da minibüs ve otomobil ineğe çarptı: Kazada 2 kişi yaralandı, inek telef oldu

A
A
A
Van’da minibüs ve otomobil ineğe çarptı: Kazada 2 kişi yaralandı, inek telef oldu

Van’ın Gevaş ilçesinde bir minibüs ile otomobil, aniden yola çıkan ineğe çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken, inek telef oldu.


Edinilen bilgiye göre kaza, Gevaş-Tatvan karayolu üzerinde bulunan Göründü Mahallesi civarında meydana geldi. Sürücülerinin ismi öğrenilemeyen 34 PB 3390 plakalı minibüs ile arkasından seyreden 06 BDS 022 plakalı otomobil, aniden yola fırlayan bir ineğe çarptı. Otomobil yol ortasında dururken, minibüs önüne seyreden 21 AFJ 292 plakalı tıra çarparak durdu. Çarpmanın şiddetiyle araçlarda büyük çapta maddi hasar oluşurken, kazada 2 kişi yaralandı. Yola çıkan inek ise telef oldu. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. 112 Acil Sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralıları Gevaş Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.


Jandarma ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemleri alırken, telef olan inek ve kazaya karışan araçlar yoldan kaldırıldı. Karayolunda bir süre tek şeritten sağlanan trafik, ekiplerin çalışmasının ardından normale döndü.


Jandarma, kazanın kesin nedenini belirlemek üzere tahkikat başlattı.



Van’da minibüs ve otomobil ineğe çarptı: Kazada 2 kişi yaralandı, inek telef oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.