SPOR - 17 Mayıs 2024 Cuma 11:59

Van’da “Tarihe Saygı Geçmişe Vefa 19 Mayıs Bisiklet Turu” düzenlenecek

A
A
A
Van’da “Tarihe Saygı Geçmişe Vefa 19 Mayıs Bisiklet Turu” düzenlenecek

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Van Temsilciliği öncülüğünde 19 Mayıs 2024 Pazar günü "Tarihe Saygı, Geçmişe Vefa” sloganıyla bisiklet turu düzenlenecek.


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini kapsayan güzergahlarda halka açık "Tarihe Saygı Geçmişe Vefa


19 Mayıs Bisiklet Turu” sloganıyla bisiklet turu düzenlenecek. Tura katılacak bisiklet severlerin büyük bir heyecan yaşayacakları etkinliğin milli bilinci artırmada ve farkındalık yaratılmasında önemli rol oynaması hedefleniyor.


TSYD Van Temsilciliği öncülüğünde, Van Öğretmenler Bisiklet Topluluğu, Vangölü Aktivistleri tarafından "Tarihe Saygı, Geçmişe Vefa 19 Mayıs Bisiklet Turu" sloganıyla düzenlenecek bisiklet turu 19 Mayıs Pazar günü saat 11.00 da Van Kalesi güneyinde yer alan 1915’de yakılıp yıkılan tarihin canlı tanığı eski Van şehrinde yer alan eserlerinden Kayaçelebi Camii önünde başlayacak etkinlik Van Gölü Sahil Yolunda devam edecek, Edremit ilçe kent meydanında son bulacak. “Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Nesiller” ve “Van Gölü Kirlenmesin” çağrılarının da yapılacağı bisiklet turunda çok sayıda bisiklet severin pedal çevirmesi bekleniyor. Tarihi mekanları kapsayan bisiklet turunun farklı tarihi mekanlar ile geleneksel hale getirilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Burak Yılmaz: "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, 4-0 kaybederek Türkiye Kupası’ndan elendikleri Fenerbahçe maçının ardından, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son maçında sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’ye 4-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 9’a yükselterek çeyrek finale yükselirken Gaziantep FK ise 6 puanda kalarak kupaya veda etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, mağlubiyet için üzgün olduklarını söyledi. Yılmaz, "Çok üzücü bir gece oldu bizim için. Beraberlik yetiyordu, çok iyi başladık, çok iyi oynadık ama bireysel hatadan gol yedik. Böyle maçlarca performansın üstüne çıkmak gerekiyor. Karşımızda çok yetenekli bir oyuncu grubu vardı. İkinci gol yüzde yüz ofsayttı. 3-4 dakika inceleyip golü verdik. Ondan sonra da toparlamak mümkün olmuyor. Çok üzgünüm ama bir şeyleri değiştiremiyoruz. Sonuçtan dolayı çok üzgünüm. Attığımız golde Fenerbahçeli futbolcuya çarpan top Sorescu’nun önünde kalıyor ve gol oluyor ama ofsayt kararı veriliyor. Benzer pozisyonlara bize karşı gol verildi. Bir şey diyemiyorum, deyince de ceza yiyorum. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Benim için çok değerliler, onlardan bugünkü sonuç için özür diliyorum. Onları iyi hazırlayamamışım. Bugün taraftarlar bizi iyi destekledi ama sonuç kötü oldu. Tepki olacak, bunları normal ama Mustafa Burak Bozan’a olan tepki beni çok üzdü. Çünkü o çok iyi bir insan. Biz bu takıma geldiğimiz son sırada ve sıfır puandaydı. Ligde kötü durumda değiliz. Onlardan tek isteğim pazar günü 13.30’daki lig maçında bizi yalnız bırakmamaları, bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz. Bizi 90 dakika desteklesinler, sonra da istediğimiz gibi olmazsa biz gereğini yaparız. Ama şunu unutmasınlar, biz geldiğimiz takım son sıradaydı. Bütün Gaziantep’i maça bekliyoruz, pazar günü tam destek bekliyoruz. Sonra da sonuç istediğimiz gibi olmazsa helalleşir yolumuza bakarız. Bana tepki göstersinler ama oyuncularıma göstermesinler" ifadelerini kullandı.