ÇEVRE - 15 Aralık 2025 Pazartesi 22:09

Van’da yoğun kar yağışı

A
A
A
Van’da yoğun kar yağışı

Van’ın Edremit ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran kar yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü.


Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 ila 5 dereceye kadar düştüğü ilçede yoğun kar yağışı çevreyi beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışı nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zaman zaman zor anlar yaşarken, dışarı çıkan çocuklar ise karın keyfini çıkararak doyasıya eğlendi.


Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağı, gece saatlerinden itibaren Bitlis, Van ve Hakkari’de aralıklı kar yağışının etkili olmasının beklendiği bildirildi. Yağışların yarın (salı) öğle saatlerinden itibaren Van’ın güney ilçeleri Bahçesaray, Gevaş ve Çatak ile Van Gölü çevresi, Bitlis geneli ve Bitlis’in güney ilçeleri Tatvan ve Hizan’da yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Açıklamada, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları ile yer yer sis görülebileceği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


Vatandaşlar ise yoğun kar yağışının özellikle suları çekilen Van Gölü için faydalı olmasını temenni ederek, kış mevsiminin bereketli geçmesini diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir