GÜNDEM - 01 Mart 2024 Cuma 14:02

Van’ın ilk oyuncak evi açıldı

A
A
A
Van’ın ilk oyuncak evi açıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Çocuk Oyuncak Evi’, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla açıldı.


Van’da çocuklar için birçok projeyi hayata geçiren büyükşehir belediyesi, çocukların hayal dünyasını renklendirmek için ’Oyuncak Evi’ kurdu. Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Parkı içerisinde kurulan Van’ın ilk çocuk oyuncak evinin açılışı Van Valisi Ozan Balcı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, vali yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Özvan ve daire başkanlarının katılımıyla yapıldı.


Çocukların ve ailelerin de büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Vali Ozan Balcı, çocukları çok sevdiklerini ve onlar için kentte birçok yeniliği hizmete koyduklarını belirterek, “Çocukları çok seviyoruz. Nesiller gelir nesiller geçer. Önemli olan gelecek nesiller için ne yapıyoruz. Çocuklarımızın hayatlarına nasıl daha iyi katkı sağlarız, onun çabası içerisindeyiz. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Devletin, milletin kaynaklarını, devletin gerçek sahibi millette, özellikle de çocuklara harcamaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız burada bol bol eğlensin. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Yapılan açılışın ardından Vali Ozan Balcı, çocuklarla birlikte oyuncak evini gezerek onlara oyuncak hediye etti.


Çocuklar da, kurulan oyuncak evinde gönüllerince eğlenerek oyunlar oynadı.



Van’ın ilk oyuncak evi açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Rumelifeneri’nde kaybolduktan saatler sonra bulunan kadın, düştüğü uçurumdan kurtarıldı Rumelifeneri’nde kaybolduktan saatler sonra bulunan Ayfer Özmen(57) orman yolunda düştüğü uçurumdan 7 saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı. Özmen’in hafif yaralı olduğu öğrenildi. Olay öğlen saatlerinde Rumelifeneri orman yolunda meydana gelmişti. Kağıthane Sanayi Mahallesi’ndeki evinden mantar toplamak için çıkan ve Rumelifeneri’nde ormana gelen Ayfer Özmen’den haber alınamamış, yakınlarının ihbarı üzerine jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı komandolar, UMKE, AFAD ekiplerince arama çalışması başlatılmıştı. Özmen’in ormanlık alanda uçurumun kenarında denize yakın bir yerde TSK’ya bağlı komandolar ve Jandarma ekiplerince hafif yaralı olarak gece saatlerinde 7 saat süren çalışmaların arından bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre 57 yaşındaki kadının bacağında kırık bulunduğu, bilincinin açık vaziyette olduğu ve arama kurtarma ekiplerinin kendisine seslenmelerine cevap verdikten sonra yerinin tespit edildiği öğrenildi. Deniz yoluyla kurtarıldı Ekiplerce yaşam hattı kurulurken Özmen’in sarp kayalıkların bulunduğu yerden değil denizden yanaşan Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldığı ardından ambulansla hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Yaralı kadın olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk tedavinin ardından travma kontrolü amacıyla Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
Eskişehir Eskişehir’de katliam gibi kaza: 3 ölü Eskişehir’de süratli bir otomobilin tramvaydan inen yayalara çarpması sonucunda 3 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. Aracı olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta bırakıp kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı. Kaza, Sultandere Mahallesi Selami Vardar Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; ismi M.D. olduğu iddia edilen şahsın idaresindeki 26 ADU 714 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda tramvaydan inen 3 yayaya çarptı. Yaşanan çarpışmanın etkisiyle yayalar metrelerce savruldu. Kazanın ardından otomobil olay yerinden kaçtı. Otomobil sürücüsü aracı bırakıp kaçtı İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, yayaların hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Kazaya karışan otomobil ise, olayın gerçekleştiği yerden 1 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde bulundu. Ölenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. "Buraya geldiğimizde de ortalık karışmıştı, cesetler vardı" Olaya tanık olan vatandaş Berkay Akçeşme, "Biz sadece kaçan aracı gördük. Buraya geldiğimizde de ortalık karışmıştı, cesetler vardı. Tramvaydan inenlere vurmuş, 3 ölü var ama yaralı yok. Araba çok süratliymiş, aşağıya kadar sürüklemiş" dedi. Kazaya karışan otomobilde yolcu olarak bulunan bir kişi polis ekiplerince yakalandı. İsmi M.D. olduğu iddia edilen sürücünün ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.