GÜNDEM - 24 Temmuz 2012 Salı 15:35

Sakarya şehidine ağladı

A
A
A
Sakarya şehidine ağladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde toprağa verildi.

SAFA POLAT-RAMİZ KAAN OKTAR
SAKARYA

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bekleyen cenaze daha sonra Serdivan ilçesinde bulunan baba ocağına buradan da namazın kılınacağı Hacı Bayram Camii'ne getirildi.Cenazenin eve getirildiği esnada anne Sevim Şahin gözyaşlarına hakim olamazken oğlunun tabutuna sarıldı. Baba Hayrettin Şahin de cenaze boyu metanetini korurken kendisine taziyede bulunan herkese ''vatan sağolsun'' dedi.
Şehit Şahin’in cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de katıldı. Ergün, şehit ailesine taziye dileklerini iletti.

Baba Hayrettin Şahin de taziyeleri kabul ettiği esnada, “Hiçbir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz. Zenginin oğlu olsaydı burada kimse kapımızdan ayrılmazlardı. Biz garibanız buraya niye gelsinler ki” diyerek sitemde bulundu.

Cenazeye Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Garnizon Komutanı Orhan Çınar, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Şahin‘in öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Serdivan Şehitliğine defnedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.