YEREL HABERLER - 24 Temmuz 2012 Salı 11:52

ZERGAN DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

A
A
A
ZERGAN DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Mardin`in Kızıltepe ilçesinden geçen Zergan Deresi`nin ıslah çalışmalarına devam ediliyor.
Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin milletvekili Erol Dora, BDP Mardin İl Eş Başkanı Sihem Elveren Alp, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan dere ıslat çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sırasında konuşan BDP Mardin milletvekili Erol Dora, derenin hem hijyenik olması gerektiğini hem de bölgede yaşayan insanlara zarar vermemesi açısından ıslah edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Çevre sorununun dünyanın en büyük sorunlarından biri haline geldiğini belirten Dora, "Buradan hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Orman ve Su İşleri Bakanlarına seslenmek istiyorum. Burası topluma zarar verici bir durumdadır. Buranın bir an önce ıslah edilip halkımızın hizmetine sunulması gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar Zergan Deresi konusunda görevlerini yerine getiremediler, ancak bundan sonraki süreçte bu projenin takipçisi olacağız" dedi.
Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ise, DSİ Şube Müdürlüğü`nün kendilerine 2 yıldır çok büyük destek sunduğunu ifade ederek, "Burası halen ihaleye verilmemiş olmasına rağmen çok ciddi çalışmalar yapıldı. 2 yıldır burada Zergan Deresi ıslah çalışması yapmak üzere 18 kilometrelik çok ciddi bir çalışma yürüttük. Çalışmalarımızı bugün adım adım gezerek gördük. Bir kaç kısımda zorlanıyoruz, bu zorlanmaları da umuyorum ki yakın zamanda aşacağız. Burada gördüğünüz tarihi Dunaysır Köprüsü bir an önce restore edilmesi lazım. Vakıflar Genel Müdürlüğü`nden alacağımız izinlerle ve bize devredilmesi halinde bir an önce el atarak düzenleyeceğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.