YEREL HABERLER - 03 Eylül 2012 Pazartesi 17:17

HİTİT ÜNİVERSİTESİ`NDE KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

A
A
A
HİTİT ÜNİVERSİTESİ`NDE KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

Hitit Üniversitesi`nde öğrenci kayıt işlemleri başladı.
Üniversite bünyesinde yer alan 5 fakülte ile 2 yüksek okulda yer alan 23 lisans programından 3`ü hariç tüm kontenjanlarda yüzde 100`lük bir doluluk gerçekleştiği, lisans programlarına ait olan bin 693 kontenjandan bin 569`unun öğrenciler tarafından tercih edildiği bildirildi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, göreve geldikten üniversite ile ilgili verdiği sözleri tek tek hayata geçirdiğini söyledi.
Kampus konusunun zorlu bir süreç olduğunu dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu konuyu yakından takip ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Alkan, ilk aşamada 540 dönümden oluşacak olan kampus alanının ileriki dönemde 800-900 dönüme ulaşacağını kaydetti. Kampus konusunun çok polemik konusu olduğuna dikkat çeken Rektör Alkan, süreçle ilgili her şeyin en hızlı şekilde ilerlediğini vurguladı.
Üniversite`nin ne kendisinin nede kurumda görev yapan akademik kadronun olduğunun altını çizen Alkan, ``Hepimiz burada gelip geçiciyiz. Amacımız, Çorum`a hizmet etmek. Kenti üniversite ile birlikte daha ileriye taşımak`` dedi.
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi üniversite ile ilgili de çeşitli açıklamalarda bulunan Rektör Alkan, Meslek Yüksek Okulları`nda (MYO), yeni faaliyete geçen Alaca MYO`daki üç yeni bölüm dahil olmak üzere, yeni açılan bölümlerin kontenjanlarının tümünün dolduğunu, genel olarak bakıldığında ise, merkez ve 4 ilçemizdeki toplam 5 yüksek okulda bulunan 39 programa ait olan bin 675 kontenjanımızın bin 562`sinin tercih edildiğini ifade etti.
Toplam öğrenci sayısı olarak bakıldığında ise 2010 yılında 8 bin 377 olan öğrenci sayısının, 2011 yılında 9 bin 369`a yükseldiğini bildiren Alkan, bu yıl tercih edenlerin tümümün kayıt yaptırmaları halinde öğrenci sayısının 11 bin 25`e ulaşacağını açıkladı.
Hitit Üniversitesi`nin yüzde 34`lük bir oranla en çok Çorum nüfusuna kayıtlı öğrenciler tarafından daha sonra ise Ankara ve İstanbul`da yaşayan öğrenciler tarafından tercih edildiğini dile getiren Alkan, ``Kayıt işlemlerinde öğrencilerimizin ve velilerimizin en kısa sürede kayıtlarını yapabilmeleri için yoğun çalışmalar yapılarak, oldukça sistematik ve düzenli bir şekilde kayıtlarını yapmaları için gerekli tüm altyapı sağlanmıştır. Bu kapsamda öncelikle kayıtlar birim bazında belirlenen bir takvim çerçevesinde gerçekleştirilecek olup, öğrencilerimize Çorum otobüs terminalinden kayıt merkezine ve şehir merkezine ücretsiz ulaşım imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız tarafından büyük sorun olarak ifade edilen ve uzun yıllardan beri kullanılan öğrenci otomasyon yazılımının yerine, tamamen üniversitemiz öğretim elemanlarından oluşan 10 kişilik bir ekip tarafından yeni bir öğrenci otomasyon yazılımı hazırlanmış olup, bu kayıt döneminden itibaren kullanıcıların hizmetine sunulmuştur`` dedi.
Her geçen gün hızla büyüyen üniversitede, öğrenci sayısındaki artışla birlikte, akademik ve idari personel sayısında da önemli artışlar gerçekleştiğini dile getiren Rektör Alkan, sayısı 60`a yaklaşan bölüm ve programlarda 2009 yılında 254 olan akademik personel sayısı bu yılın ilk 8 ayı sonunda 403`e, 2009 yılında 180 olan idari personel sayısının ise 2012 yılında 292`ye ulaştığını bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 2 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 2-1’lik skorla mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada sol taraftan kullanılan korner sonrası savunmadan seken topa Bartuğ, ceza yayı gerisinden sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti. 55. dakikada Fenerbahçe kendi yarı sahasından çıkarken İsmail’in kaptırdığı top Orkun’da kaldı. Bu oyuncunun yay üzerinden vuruşunda kaleci Tarık, soluna gelen topu kornere çeldi. 56. dakikada Orkun’un sol taraftan sağ ayağıyla açtığı ortada altıpasta Emirhan’ın sağ çaprazdan yaptığı kafa vuruşunda kaleci Tarık yakın köşeye gelen meşin yuvarlağı kornere çeldi. 65. dakikada Szymanski’nin ceza sahası içi sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Ersin gole izin vermedi. 90+1. dakikada Rashica’nın pasında sağ tarafta topla buluşan Cerny’in rakibini çalımladıktan sonra vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Oğuzhan Çakır, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil Fenerbahçe: Tarık Çetin, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz (Yiğit Efe Demir dk. 75), Sebastian Szymanski, Marco Asensio, Oğuz Aydın (Haydar Karataş dk. 86), Kerem Aktürkoğlu (Alaettin Ekici dk. 89) Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Engin Can Biterge, Çağlar Söyüncü, Kamil Efe Üregen, Mustafa Serkan Kök Teknik Direktör: Domenico Tedesco Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Gökhan Sazdağı, Tiago Djalo, Emirhan Topçu (Gabriel Paulista dk. 85), David Jurasek (Rıdvan Yılmaz dk. 72), Salih Uçan (Ege Tıknaz dk. 85), Orkun Kökçü, Milot Rashica, Vaclav Cerny, Devrim Şahin (Kartal Yılmaz dk. 72), Tammy Abraham Yedekler: Mert Günok, Emre Bilgin, Felix Uduokhai, Necip Uysal, Taylan Bulut, Ahmet Sami Bircan Teknik Direktör: Sergen Yalçın Goller: Marco Asensio (dk. 43 pen.) (Fenerbahçe), Vaclav Cerny (dk. 33 ve 90+1) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Oğuz Aydın, Bartuğ Elmaz (Fenerbahçe), Devrim Şahin, Tammy Abraham (Beşiktaş)
Kırıkkale Bir yıldır aranan hükümlü, araç içinde güneşlikle yüzünü kameralardan gizlemeye çalışırken yakalandı Kırıkkale’de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 firari hükümlü, polis ekiplerince yürütülen operasyonlarla yakalandı. 2024 yılından bu yana aranan bir hükümlünün ise, Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarında yüzünü gizlemek amacıyla araç içi güneşliği indirdiğinin tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Kayseri’de olduğu belirlenen hükümlü, yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, çeşitli suçlardan aranan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, "hırsızlık" suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G., "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.G., "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E. ile "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.K. yakalandı. Kameralardan yüzünü gizlemek için araç güneşliğini kullandı Ayrıca, "kasten öldürme" ve "karşılıksız yararlanma" suçlarından toplam 11 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla yaklaşık bir yıldır aranan N.Z.’nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, şahsın kardeşi adına kayıtlı araçla Kayseri’de hareket halinde olduğu belirlendi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında, şahsın yüzünü gizlemek amacıyla aracın güneşliğini indirdiğinin tespit edilmesi üzerine elde edilen bilgiler Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıldı. Düzenlenen ortak operasyonla N.Z., belirlenen güzergah üzerinde yakayı ele verdi. Operasyonların devamında, "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ç., Karşıyaka Mahallesi’ndeki ikametinde yakalanırken, "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 14 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.K. ile "alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçundan 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S. de yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alındı. Hükümlüler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ceza infaz kurumlarına teslim edildi. Kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.