ASAYİŞ - 25 Ocak 2012 Çarşamba 18:04

ANTALYA`DA FIRTINA OPERASYONU

A
A
A
ANTALYA`DA FIRTINA OPERASYONU

Antalya’da, Ocak ayı içerisinde 12 ilde silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen 17 kişinin tutuklandığı ’Fırtına’ adı verilen operasyonda, 18 kişi daha Antalya’da gözaltına alındı.
İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ’Fırtına’ operasyonu kapsamında, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Antalya, Adana ve Tunceli’de düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 18 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Uzman Çavuş F.S.Y’nin, örgütün elebaşı olduğu iddia edilirken, Yüzbaşı M.P. ile Finike’de birlikte çalıştığı ve tayininin bir süre önce Tunceli’ye çıktığı ifade edildi. Zanlıların örgüt kapsamında Finike ve çevre
ilçelerindeki doğal Sit alanlarında tarihi eser bulmak için kaçak kazı yaptıkları öne sürüldü.
3 Ocak’ta eş zamanlı düzenlenen 12 ili kapsayan operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde ’Nitelikli yağma, rüşvet, hürriyeti tahdit, tarihi eser kaçakçılığı, göçmen kaçakçılığı, 6136 sayılı Kanuna Muhalefet ve uyuşturucu madde ticareti’ suçlamalarıyla gözaltına alınan 60 kişiden 40 zanlı soruşturmayı yürüten İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’ndaki işlemler için İzmir’e götürülmüş, adliyeye sevk edilen zanlılardan 17’si tutuklanmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir