YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 15:39

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARA AMAN VERMEDİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARA AMAN VERMEDİ

Gaziantep’te dünden beri hayatı olumsuz etkileyen kar yağışına Büyükşehir Belediyesi tuzlama, yol açma araçları ve temizleme ekipleri ile anında müdahale etti.
Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Şehrimizde uzun yıllardan beri görmediğimiz kar yağışı olmaktadır. Dünden bu yana süren kar şu an itibarı ile 20-25 cm miktarına ulaşmış bulunmaktadır. Dün öğlen saatlerinden beri Büyükşehir Belediyesi, Özel İdare, İlçe Belediyeleri ve Köy Hizmetleri ile koordineli bir şekilde ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmaktadır. Ekiplerimiz yollarda ve vatandaşın yürüyüşünü engelleyen kaldırımda biriken karları temizlemektedirler. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çalışmalar başarı ile sürdürülmektedir” dedi.
Ana arterlerde şu ana kadar bir sorun yaşanmadığını belirten Başkan Güzelbey, “Cumartesi öğle saatlerinde başlayan kar yağışının ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak 10 adet tuz robotu ve tuzlama ekibi, 700 ton tuz, 13 greyder, 20 kamyon, 25 büyük ve küçük ölçekli kepçe, 30 kürekli ekip, 4 adet kurtarıcı ve çekici, 25 saha formeni ve 25 makine ikmal personeli ile 24 saat esas olmak üzere toplam 72 araç ve 152 personel ile Gaziantep genelinde ara ve ana arterlerde karla mücadele çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.
"Vatandaşlarımızdan ulaşımla ilgili dikkatli olmalarını istediğimiz bazı hususlar var" diyen Güzelbey, “Özellikle vatandaşlarımız araçlarının lastiklerine dikkat etsinler. Kabak diye tabir ettiğimiz aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmasınlar, sürat yapmasınlar ve özellikle araç sollarken sürat yapmasınlar. Karda araç kullanmaya halkımız çok alışkın olmadığı için zaman zaman kazalar meydana gelmektedir. Bunu minimuma indirmek için varsa kar lastiği, mutlaka zincir bulundurmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın çalışan ekiplere yardımcı olmalarını işlerini zorlaştırmamalarını rica ediyoruz. 3-4 gün süren bu yağışla mücadele konusunda yapılan çalışmalar esnasında vatandaşlarımızın gerekli anlayışı ve hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Uzman Dr. Oğuz: "Covid aşısı olmayanlar için kalp krizi riski artıyor" Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görev yapan Uzman Doktor İbrahim Oğuz, 20 milyon insan üzerinde yapılan çalışma ile Covid aşısı olmayanların aşı olanlara oranla daha fazla kalp krizi riski taşıdığının ortaya çıktığını belirtti. İstatistiklere göre Türkiye’de ölümlerin büyük bölümünün kalp hastalıklarına bağlı olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Doktoru İbrahim Oğuz, Corona döneminden sonra kalp hastalıklarının gençlerde de sık sık görüldüğünü ifade ederek, “Başlıca etkenleri arasında sigara kullanımındaki yaygınlık, kötü beslenme alışkanlıkları, spordan uzaklaşmak, tuz kullanımı ve birçok faktör var. Ancak son zamanlarda yapılan bir çalışma ile çarpıcı sonuçlarla karşılaştık. Korona döneminden sonra vatandaşlar özellikle kalp krizine bağlı ölümleri Covid aşısına bağlıyordu. Ancak 20 milyon insan arasında 1 yıl takip ile bir çalışma yapıldı. Çalışmanın sonucuna göre aşı olmayanlarda aşı olanlara göre daha fazla kalp hastalıkları ve ölüm gözlendiği ortaya çıktı. Covid aşısı değil daha çok Covid insanlarda kalp krizi riskini artırıyor. Önce Covid hastalığına yakalanıp, daha sonra kalp krizi geçirdiği için insanlar bunu aşıya bağlıyor. Ama yapılan bu çalışma ile bunun tam tersi olduğu ortaya çıktı” şeklinde konuştu. “Sadece sol kol ağrısı kalp krizi belirtisi için yeterli değil” Halk arasında bilinenin aksine sol kol ağrısının kalp krizi belirtisi için yeterli olmadığını dile getiren Oğuz, “Kalp krizi belirtileri olarak göğüs üzerinde baskı şeklindeki ağrılar bizi kalp krizi konusunda daha çok düşündürüyor. Mevsim geçişlerinde, sıcak soğuk değişimlerinde iğne batması şeklindeki ağrılarla başvuranlar çok oluyor ancak bu şekildeki ağrılar daha çok kas ağrısını düşündürüyor. Göğüste baskı ve ağırlık tarzı ağrılar doğrudan kalp krizi belirtisidir. Sadece sol kol ağrısı pek önemli değil, daha çok göğüs ağrısı ile birlikte olan sol kol ağrısı, terleme, nefes darlığı buna eşlik ediyorsa o zaman kalp krizi olarak değerlendirilebilir” dedi. Kalp krizi riskini en aza indirmek için tavsiyelerde bulunan Oğuz, sedanter yaşamdan uzak durulması gerektiğini belirterek, “Spora çok önem verilmesi lazım. Hamur işi ve yağlı yiyeceklerden uzak durmamız gerekiyor. Kötü kolestrol dediğimiz LDL’yi herkesin ölçtürmesi gerekir. Eğer bu değer yüksekse tedavisine başlanılmalı. Çünkü kötü kolestrol dediğimiz LDL sürekli damarlarda birikerek damarlarda tıkanıklığa yol açar. Özellikle diyabet, tansiyon, böbrek yetmezliği gibi kronik rahatsızlığı olanlar kontrollere düzenli olarak gitsin. En önemli faktörlerden biri de sigara kullananların sigarayı bırakması lazım” diye konuştu.
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 4 bölüm daha akredite edildi Atatürk Üniversitesi, çağdaş eğitim modelini benimsemek ve topyekün kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin karşılığını almaya devam ediyor. Bu kapsamda verdiği eğitimin kalitesi bağımsız kurullarca tescillenen Atatürk Üniversitesinde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, İktisat, Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri akredite edilerek önemli bir başarı elde etti. Yapmış olduğu değişim ve dönüşüm yapılanması ile Araştırma Üniversitesi statüsü kazanan Atatürk Üniversitesinde gerek verdiği eğitimin tamamı gerekse program bazlı akreditasyon süreçleri de olumlu şekilde ilerliyor. Programları akredite olan üniversiteler sıralamasında Türkiye’deki toplam 208 üniversite arasında birinci sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesi, 129 devlet üniversitesi, 23 araştırma üniversitesi ve 53 kurumsal akreditasyon alan üniversite arasında toplamda 55 programı akredite olan Atatürk Üniversitesi, en fazla programı akredite olan üniversite olarak adını zirveye yazdırmıştı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim veren 4 programın daha akredite olmasıyla birlikte bu sayı 59’a ulaştı. Rektör Çomaklı: “Tercih yapılırken akredite olan bölümlere öncelik veriliyor” 27 programın da akreditasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Önlisans ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü ile Kalite Koordinatörlüğünün araştırmaları ve çalışmaları sonucunda Türkiye çapında önemli bir başarı elde ettiklerini ve bu başarı çıtasını da her geçen gün daha da yukarı taşıdıklarını ifade etti. Akreditasyon sürecinin fakülte ve bölümler için oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çomaklı: "Üniversite bölümlerinin akredite edilmesi, eğitim kalitesinin güvence altına alınması ve uluslararası tanınırlığın artırılması için önem taşıyor. Akredite bir bölüm, öğrencilere daha güvenilir bir eğitim sunarken, mezunların iş bulma şansını da artırıyor. İşverenler, akredite bir bölümden mezun olan adayları tercih ederken daha güvende hissediyorlar. Ayrıca, akredite bölümler öğrenciler ve aileleri için de güvenilir bir rehberlik kaynağı oluyor. Bu nedenle, öğrenciler tercih yaparken ve kariyer planları oluştururken akredite edilmiş bölümlere öncelik veriyorlar. Biz de bu bilinçle hareket ederek üniversitemizin verdiği eğitimi daha kaliteli hale nasıl getirebiliriz sorularına cevaplar arayarak adımlar atmayı sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ile onlara rehberlik eden Kalite Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyor, bizimle birlikte üniversitemizin başarısı için gayret gösteren tüm mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.