GENEL - 13 Ocak 2012 Cuma 18:52

VALİ KÜÇÜK VE MİLLETVEKİLLERİ EFLANİ`DE İNCELEME VE AÇILIŞLARDA BULUNDU

A
A
A
VALİ KÜÇÜK VE MİLLETVEKİLLERİ EFLANİ`DE İNCELEME VE AÇILIŞLARDA BULUNDU

Vali İzzettin Küçük, beraberinde Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci ile birlikte Eflani ilçesinde açılış ve incelemelerde bulundu.
Eflani girişinde Kaymakam Ahmet Özay, Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali İzzettin Küçük ve Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ile Osman Kahveci, ilçede ilk olarak Öğretmen Evi’nin açılış törenine katıldılar. Öğretmenevi’nin açılış kurdelesini Vali İzzettin Küçük, Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci ile birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından Vali Küçük ve Milletvekilleri Öğretmenevi’ni gezdiler.
Vali İzzettin Küçük ve Milletvekilleri daha sonra inşaatı tamamlanan ve tefrişatı yapılacak olan Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Hizmet binasında incelemelerde bulundular. Burada yetkililerden bilgiler alan Vali Küçük ve Milletvekilleri, binanın hayırlı olması temennisinde bulundular.
Eflani Atatürk İlköğretim Okulu Öğrenci Yemekhanesinin açılışını da yapan Vali Küçük ve Milletvekilleri daha sonra TOKİ tarafından yapımı devam eden Eflani 10 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında inceleme yaptılar.
Devlet Hastanesi inşaatındaki incelemelerin ardından Eflani Kapalı Halı Sahanın açılışını yapan heyet ilçe ziyaretinin son durağında BERCE Tarım Tesislerinde inceleme yaparak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
Berce gezisi sonrasında gazetecilere değerlendirmede bulunan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, böylesi bir projenin Eflani’ye yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ve heyecanı dile getirdi.
Eflani’nin tarım ve hayvancılık alanında söz konusu şirketin gerçekleştirdiği yatırım ile büyük bir gelişme sağlayacağına inandığını ifade eden Şahin şunları söyledi:
"Soğuk ve karlı bir havada Eflani ilçemizde bir dizi açılış ve incelemeler gerçekleştirdik. Ancak gezimizin en önemli ayağı olan Berce Şirketinin gerçekleştirdiği tarım ve hayvancılığın gelişmesinde çok önemli bir yeri olacağına inandığım şirketin yatırımını gezdik ve çok heyecanlandığımızı ifade etmek isterim. Söz konusu yatırım ile burada tarım ve hayvancılıkta büyük bir gelişme olacak. Adından da anlaşıldığı gibi beraberce bir gelişme sağlanacak. Şirketimiz burada çok sayıda ahır yapacaklar. Bu ahır
sistemini de şirket kendisi geliştirmiş ve dünyada ilk olarak Eflani’de uygulanıyor. Bu yatırım tamamlanmış ve gebe inekler ABD’den gelmiş. Olumsuz hava muhalefeti nedeniyle gemi limana yanaşamadığı için hayvanların transferinde gecikme yaşanmış. Bugün burada inekleri göremedik ama yarın sabah saatlerinde inekler Eflani’ye gelmeye başlayacak. Burada ki yatırımı Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker’in de görmesi için davet yapacağım. Hem bu vesile ile gebe olarak gelen inekleri de görmüş oluruz.
Türkiye’de Hayvan sayısının düşmesine rağmen süt üretiminde büyük artış gözlenmekte. Demek ki modern ve teknolojik tesislerde hayvan sayısının düşmesine rağmen kaliteli ve daha bol süt üretimi sağlanıyor. Bu tip tesislerin çoğalması için gerekli destekler verilmeli. Şirket yöneticilerine ben buradan Eflani ilçesine böylesi bir yatırımı gerçekleştirdikleri teşekkür ederim. Berce firmasının gerçekleştirdiği yatırım sayesinde göç veren ilçemize beklide geriye dönüşler başlayacak."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir