GENEL - 20 Ocak 2012 Cuma 14:32

FRANSIZ HALK DAYANIŞMA ÖRGÜTÜ`NDEN VANLI ÖĞRENCİLERE GİYİM YARDIMI

A
A
A
FRANSIZ HALK DAYANIŞMA ÖRGÜTÜ`NDEN VANLI ÖĞRENCİLERE GİYİM YARDIMI

Fransa’nın Halk Dayanışma Örgütü olan (Secours Poplaire Français) Van’ın 2 köyünde 200 öğrenciye giyim malzemesi yardımında bulundu.
Örgütün Türkiye Delegasyonu üyeleri olan Jean Marchel ve Servet Demir, sabah saatlerinde beraberinde getirdikleri ve içerisinde kaban, kazak, eldiven, şapka ve çorap bulunan yardım paketlerini Van merkeze bağlı Yalınağaç Köyü İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 48 öğrenciye dağıttılar. Öğrencilere şeker de dağıtan delegasyon üyeleri, Fransa halkının, yaşanan Van depremi ile büyük kayıplar veren Türkiye’ye olan duyarlılığını bir kez daha gösterdiğini ve acılarını paylaştığını belirttiler.
Fransa’nın Halk Dayanışma Örgütü’nün Türkiye’de yaşanan depremlerde depremzedelerle daima dayanışma içerisinde olduğunu kaydeden üyeler, özellikle 1999 Körfez depreminde örgüt olarak Değirmendere’de depremzedeler için 80 adet prefabrik ev ve sosyal tesis yaptıkları söylediler. Bugün de Van depreminde etkilenen 8-14 yaş grubunda 200 çocuk için kışlık giyim yardımında bulunduklarını ifade eden üyeler "İçinde mont kazak, bere, eldiven ve çorap olan 200 paket giyim malzemesini dağıtıyoruz. Örgüt olarak ırk,
coğrafya ve koşul farkı gözetmeden insanı merkeze koyan bu somut dayanışmayı gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştular.
Delegasyon üyeleri daha sonra yardım dağıtmak üzere 100 haneden oluşan ve yaklaşık 150 öğrencisi olan Kaymaklı köyüne geçtiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir