YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 16:10

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ KOCAELİ`DE DUALARLA ANILDI

A
A
A
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ KOCAELİ`DE DUALARLA ANILDI

Kocaeli Müftülüğü ve Erzurumlular Derneği Kars-Sarıkamış’ın Allahüekber Dağları’nda hava şartlarında ve düşman ateşinde şehit düşen 90 bin askeri Fevziye Camii’de Cuma namazı öncesinde yapılan Kuran’ı Kerim dinletisi ile andı.
Kocaeli İl Müftülüğü ve Kocaeli’de bulunan Erzurum ular derneklerinin kurduğu Kocaeli Erzurumlular Federasyonu Kars-Sarıkamış Allahüekber Dağları’nda donarak ve çatışmada şehit düşen 90 bin asker için Kuran’ı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi. Feziye Camii’de Cuma namazı öncesinde yapılan Kuran Tilaveti’nde hep birlikte şehitler için dua edildi.
Hatim Duası ile başlayan programda İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu “Sarıkamış Şehitleri ve Şehitlik” konulu Cuma vaazı verdi. Cuma namazında hutbe veren Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan, yaptığı konuşmasında aziz şehitlerin bıraktığı vatanımıza ve milletimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Savaşmak bir görevdir. Savaşarak milletimize ve vatanımıza sahip çıkıyoruz” dedi. Namazın ardından şehitler için lokum dağıtımı yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir