YEREL HABERLER - 09 Şubat 2012 Perşembe 13:06

ELAZIĞ BELEDİYESİ`NDEN DİLENCİ OPERASYONU

A
A
A
ELAZIĞ BELEDİYESİ`NDEN DİLENCİ OPERASYONU

Elazığ Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dilencilere yönelik başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor.
Ekipler tarafından şehrin muhtelif caddelerinde gerçekleştirilen operasyonda 60 dilenci yakalandı. Düzenlenen operasyonda dilencilerin yanlarında küçük çocukların bulunduğu ve bu çocukları dilendirdikleri belirlendi. Yapılan sorguda ise dilencilerin özellikle çevre illerden geldiklerinin tespit edildiği bildirildi. Operasyonda yakalanan dilencilerin üzerinden çıkan paralara el konulurken, vatandaşların rahat etmesi için bu tür çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, halkımızın milli ve manevi duygularını sömüren ve bunu yaparken de küçük çocukları istismar eden bu tür insanlara pirim verilmemesi gerektiğini söyledi. Selmanoğlu, "Bugün gerçekleştirdiğimiz operasyonda çoğunluğu çocuklu ailelerin oluşturması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu insanlar Elazığlı olmayıp çevre illerden buraya gelerek bu işi meslek haline getirmişlerdir. Dilencilere yönelik bu tür operasyonlar artık haftanın bir günü ile sınırlı kalmayacak belirli
aralıklarla sürekli devam edecek" dedi.
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi ise vatandaşların manevi duygularını istismar eden dilencilere yönelik operasyonların mutat bir şekilde sürdüğünü ve bu tür operasyonların her zaman devam edeceğini ifade etti. Çiftçi, "Ekiplerimizin dilencilere yönelik yaptıkları operasyonda bu işi meslek haline getiren 60 kişiyi yakaladı. Dikkatimizi çeken çok önemli bir konuyu değerli hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum. Bu dilenciler ilimizin muhtelif mahallerinde ev kiralayarak sadece dilenmektedirler.
Kıymetli hemşerilerimizden önemle ricamız üzerlerinde kimlik dahi bulunmayan bu kişilere prim vermemeleridir. Bu dilencilere para vermemelerini vatandaşlarımızdan istirham ediyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir