YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 17:20

AÇED KARGI`NIN SOSYO-KÜLTÜREL HAYATINA KATKIDA BULUNUYOR

A
A
A
AÇED KARGI`NIN SOSYO-KÜLTÜREL HAYATINA KATKIDA BULUNUYOR

Çorum’un Kargı ilçesinde faaliyet gösteren Akasya Çevre ve Eğitim Derneği (AÇED) hayata geçirdiği toplumsal projelerle ilçenin sosyo-kültürel hayatına katkıda bulunuyor.
Kargı Kaymakamlığı ve Kargı Belediyesi’nin de destek verdiği AÇED’in yönetim kurulunun büyük bir çoğunluğu ilçede görev yapan öğretmenlerden oluşuyor. AÇED’in hedef kitlesini ise Kargı’daki kadınlar ve öğrenciler oluşturuyor. Ağırlıklı olarak kadın istihdamına yönelik faaliyetler yürüten dernek, eğitim faaliyetlerine de destek veriyor. İlk olarak Beze Sarılı Umutlar Projesini gerçekleştiren dernek, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın hibe destekleri kapsamında hazırlanan proje ile 35 bin
TL almaya hak kazandı. Bu destekle 20 bayana 5 ay boyunca istihdam sağlayarak yöresel el sanatı olan Kargı bezi dokumacılığı canlandırdı. Yine proje kapsamında Kargılı bayanlar için benzer dokumacılık yapan Denizli’ye gezi düzenleyerek her iki il arasında toplumsal kaynaşmaya katkıda bulundu.
AÇED hazırladığı "Kargı’nın Umutları" projesi kapsamında ise ilçe genelinde ilköğretim okulları ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin sınavlarda başarılı olmaları için eğitim seminerleri düzenledi. Derneğin eğitime verdiği destek bununla da sınırlı kalmadı. İlçede işadamları ile görüşen yöneticiler, 17 üniversite öğrencisine bir yıl boyunca burs verilmesini sağladı. Okullara eğitim setleri yardımı yapan dernek başarılı ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin dershane, servis gibi ihtiyaçlarını da
üstlendi.
İlçedeki yöresel yemeklerinde envanterini çıkaran dernek, önümüzdeki aylarda Kargı yöresel yemeklerinin bulunduğu bir kitabı çıkartmaya hazırlanıyor. Derneğin bu çalışmalarının yanı sıra çeşitli kamu ve özel sektör kurumlarına sunduğu projeler bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir